Πόσο "αγαπάνε" οι Έλληνες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας

Άρθρο από την Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ

Οι Έλληνες είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Η Ιστορία το έχει αποδείξει, ξανά και ξανά και....  ξανά. Οι Έλληνες βάζουν εδώ και 3 χιλιετίες, πάνω από όλα την ΠΑΤΡΙΔΑ. Κάθε φορά που αυτή απειλείται, τρέχουν ως ένα σώμα - μια ψυχή - και ρίχνονται πάνω στον πιθανό εισβολέα. Με ορμή. Με θάρρος. Με αυταπάρνηση.
Μέγιστη ένδειξη αυταπάρνησης, ο θάνατος στο πεδίο της μάχης. Όλα αυτά δεν είναι λόγια, που απλά επαναλαμβάνονται. Είναι μια γραπτή μαρτυρία, αιώνων Ιστορίας. Μια κληρονομιά, βαρειά, που κουβαλάμε μέσα μας, από τα παιδικά μας χρόνια. Μια κληρονομιά που όλοι μας παραλαμβάνουμε, μαζί με τα πρώτα βιβλία ιστορίας του σχολείου. Με τις αφηγήσεις των γιαγιάδων και των παπούδων για την Κατοχή. Με τις παρελάσεις και τους εορτασμούς συμβάντων, που υπήρξαν "σταθμοί" στην σύγχρονη Ιστορία μας.

Οι Έλληνες νιώθουν ότι είναι από την φύση τους "ισχυροί"

Τόσες νίκες. Τόσοι άθλοι του παρελθόντος. Οι Έλληνες νιώθουν ότι είναι γραμμένος ο ηρωισμός, στον γεννετικό τους κώδικα (στο DNA τους). Νιώθουν πως, με ένα όπλο στο χέρι, είναι ανίκητοι. Πως, αν μαζευτούν, όλοι μαζί, σαν τους προγόνους τους, κανείς δεν μπορεί να τους ανατρέψει. Είναι τόσο περήφανοι. Είναι τόσο πεπεισμένοι. "Ξέρουν" ότι θα διαπρέψουν, στο πεδίο της μάχης.

Όλοι μας είμαστε ο "στρατός"διαβάστε εδώ