ONALERT.GR:Ναύαρχος Λυμπέρης:"Η Εθνική Άμυνα προέχει των δανειστών.Οδεύουμε σε εθνική τραγωδία"



Ναύαρχος Λυμπέρης:`Η Εθνική Άμυνα προέχει των δανειστών.Οδεύουμε σε εθνική τραγωδία`
Χρήστος Λυμπέρης
Ναύαρχος ε.α.
Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ



Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται πνευματικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Πολίτες και κράτος βρίσκονται σε σύγχυση. Στο πεδίο της πολλαπλής κρίσης δρουν δυνάμεις σε αλληλεπίδραση, τις οποίες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και αποτιμήσουμε προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την κρίση.

Καθοριστικής σημασίας είναι να αντιληφθούμε το ότι διακυβεύεται.

Άποψή μου είναι ότι στην παρούσα κρίση διακυβεύεται η εθνική ταυτότητα και εθνική κυριαρχία ταυτόχρονα με το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Η κρίση έχει κατά προτεραιότητα πνευματικό χαρακτήρα. Η έξοδος από την κρίση γίνεται κορυφαίος πολιτικός στόχος. Με την προοδευτική γήρανση του πληθυσμού, τη διόγκωση της εξωτερικής μετανάστευσης νέων Ελλήνων για αναζήτηση απασχόλησης, σε συνδυασμό και με παρουσία ξένων μεταναστών στην χώρα μας, οδηγούμεθα προς εθνική τραγωδία. Αντιλαμβανόμεθα την τραγικότητα της περιόδου που διέρχεται η Ελλάδα; Βάζουμε ως πρόσωπα, ομάδες, κράτος, το ερώτημα: «και εμείς τις κάνουμε;» Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ως κράτος και Ευρώπη οδηγούμεθα προς μια νέα ισορροπία μεταξύ των πολιτικών-οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη καθώς και μεταξύ των πόλων γεωοικονομίας στον κόσμο. Η ιστορία επιβεβαιώνει ότι τον τερματισμό των κρίσεων ακολουθούν νέοι συσχετισμοί, νέες ισορροπίες.

Το γεγονός ότι, ταυτόχρονα με την ενδημία οικονομικών, κοινωνικών προβλημάτων υπάρχει και γεωπολιτική ρευστότητα στην περιοχή μας (τα πάντα ρει στην Α. Μεσόγειο και Βόρεια Αφρική) καθιστά πρόδηλο την ανάγκη εθνικής συνέγερσης και διαμόρφωσης ενός θεσμικά επεξεργασμένου ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου, το οποίο θα καλύπτει τα εθνικά συμφέροντα. Μείζον ζητούμενο στην ΕΕ είναι μια στρατηγική ανάκαμψης. Ποιες είναι οι ελληνικές προτάσεις και ποια η δύναμη της ελληνικής φωνής;

Οι καιροί απαιτούν ηγεσία με προβλεπτική ικανότητα, στρατηγική διαίσθηση, αποφασιστικότητα, φιλοπατρία και φιλοθεΐα. Αντ’ αυτού τα πολιτικά κόμματα δείχνουν κουρασμένα, άνευρα, με πενία πολιτικών προτάσεων. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει χρεοκοπήσει το πολιτικό κεφάλαιο της χώρας, οι πολιτικέ ιδεολογίες και η κρατική οργάνωση χρειάζεται πολιτική, οικονομική, ηθική, πνευματική εξύψωση.

Αν δεν επέλθει ρήξη με το παρελθόν τότε πηγαίνουμε για επανάληψη της αποτυχημένης πολιτικής εικόνας του παρελθόντος. Το μέλλον μας θα είναι σκοτεινό. Αποδείχθηκε καταστροφικό να προσερχόμεθα στις συζητήσεις με τους εταίρους-δανειστές ως ικέτες, κακόμοιροι, άοπλοι, παραδομένοι στις διαθέσεις τους.......Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.