Ηλεκτρονική Εφαρμογή Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υ.Ο.


Ο χειμωνας πλησιάζει, λεφτά για πετρέλαιο δεν υπάρχουν ή τα κρατάμε για τις δόσεις λόγω αναδρομικών περικοπών που ερχονται, υψηλόμισθοι δεν είμαστε (κάτω απο το τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης ή περιουσίας) και για αυτό σας ενημερωνουμε για την διαδικασια της χορήγησης του επιδοματος μεσω εφαρμογής της ΓΓΠΣ. Μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγιες  για:

*Να χορηγείται αποζημίωση μετά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. 
Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.

 επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο...................................................................................

Δηλώνουμε την παρουσία μας στην κινητοποίηση της 1-11-2012. Να μη λείψει κανείς.


kinhtopoihsh-12-9-2012-3 thumb
Συναδέλφισσα και συνάδελφε
Οι μέχρι τώρα μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών ήταν μόνο η αρχή.
Η συνεχιζόμενη επίθεση κατά της Πατρίδας μας και η απαξίωση του Ελληνικού λαού, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είμαστε και όλοι εμείς οι Έλληνες στρατιωτικοί, μαςυποχρεώνει για ακόμη μια φορά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και να εκφράσουμετην έντονη αποφασιστικότητά μας και την πίστη στο δίκαιο των αιτημάτων μας.
Αντιστεκόμαστε στο καθεστώς μειωμένης Εθνικής και Συνταγματικής κυριαρχίας, που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας.
Είμαστε αντίθετοι με τα μέτρα που επιχειρούν να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη μειωμένα εισοδήματά μας.
Αγωνιζόμαστε κατά της προσπάθειας να μας παρουσιάσουν ως προνομιούχους έναντι των άλλων εργαζομένων και να μας αποκόψουν από τον κοινωνικό κορμό.
Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική, ηθική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην υποδούλωση.
Για τους παραπάνω λόγους σε καλούμε
την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16.30΄
σε προσυγκέντρωση μπροστά στη ΛΑΕΔ (Ρηγίλλας 1), ώστε στη συνέχεια να κινηθούμε ειρηνικά προς τη Βουλή των Ελλήνων και να συναντηθούμε με τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας όπου θα βρεθούν και θα παραμείνουν μέχρι το βράδυ
(οι εν ενεργεία συνάδελφοι, ενόψει ασταθών καιρικών συνθηκών,
παρακαλούνται να φέρουν πολιτική ενδυμασία)
Αγωνιζόμαστε
για μια Χώρα, που ο λαός της θα ζει με αξιοπρέπεια και με τις Ένοπλες Δυνάμεις του ως πυλώνα προάσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας και Ασφάλειάς της.
Οι φορείς 

  • Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)
  • Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)
  • Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)
  • Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)
  • Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)
  • Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
  • Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
  • Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ)
  • Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)




  

Ενημέρωση απο ΓΕΣ/ΔΟΙ επι θεμάτων αποδοχών-ασφάλισης-συνταξιοδοτικά




Χρησιμες οδηγίες απο τη Διευθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ για τα  όρια  συντάξιμης  υπηρεσίας  όσων  θεμελιώνουν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2011 και μετά ανά κατηγορία  καθως και τα δικαιολογητικα με διάφορες οδηγίες για :




  1. ΑΝΔΡΕΣ &ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΠΑΛΑΙΟΙ & ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ) 
  2. ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑ (ΜΟΝΟ  ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ)
  3. ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 65ου ΕΤΟΥΣ (ΠΑΛΑΙΟΙ &  ΝΕΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ)

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ''ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ'' ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ


Από τη στιγμή που ‘’μπήκε στη ζωή μας το Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο 1,2,3 κ.ο.κ ακούμε την φράση ‘’αναδρομική εφαρμογή από …σε κάθε Νομο που ψηφίζεται''. Το πρώτο πράγμα που σε κάνει να αναφωνήσεις όταν ακούς τη λέξη αναδρομικότητα ‘’είναι ’’ΩΧ’’. Ο λόγος είναι γιατί λες τι θα κόψω πάλι για να πληρώσω τους φόρους που θα μου βάλλουν πάνω σε αυτούς που ήδη πλήρωσα ή πως θα ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα μου από την εκ νέου αναδρομική περικοπή του μισθού μου και την παρακράτηση αυτού με δόσεις στους επομένους μήνες της μισθοδοσίας μου. Πως να ανταπεξέλθω στη νέα αναδρομική περικοπή στο εισόδημα μου καθώς βγαίνω εκτός προγραμματισμού; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό σε κάθε ψήφιση Νόμου και όλα γίνονται αναδρομικά;

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ή μάλλον τους τελευταίους μήνες από όταν ψηφίσθηκε το νέο μεσοπρόθεσμο το Μαρ του 2012 ότι θα μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια από 1 Ιουλ 2012 κατά Μ.Ο 12 %. Έφτασε Ιούλης τίποτα, Αυγ, Σεπ Οκτ, μπαίνουμε Νοέμβρη ακόμη τίποτα. Θα τις αποφύγουμε τις μειώσεις; Μάλλον  Ο Χ Ι,  παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντιθετο; Ακόμη και σήμερα να ψηφισθούν και να ισχύσουν αναδρομικά τα μετρα, εφαρμογή πριν την μισθοδοσία Ιαν 2013 δεν πρόκειται να γίνει. Φταιμε και για αυτη την καθυστερηση εμεις; Προς τι ο λογος να ισχυσουν αναδρομικα οι περικοπές;Τι θα γίνει όμως αν εφαρμοσθούν οι αναδρομικές περικοπές στους μισθούς μας από Ιουλ ή Αυγ 2012 και εφαρμοσθούν στην μισθοδοσία το 2013; Η απάντηση γνωστή δόσεις, δόσεις δόσεις και για κάποιους μηνες το εισόδημα μας θα ειναι πάρα πολυ χαμηλό. Αλλά και η κατάργηση του αφορολόγητου στους έγγαμους με τέκνα αν ισχύσει από τα εισοδήματα του 2012 τότε πάλι με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης το 2013 θα πληρώσουμε πρόσθετους φόρους εκ νέου αναδρομικά παρόλο που ο φόρος μας παρακρατείτε προκαταβολικά στην μισθοδοσία μας.

Ας δούμε όμως τι προβλέπει ο Αστικός Κώδικας (Α.Κ.) και το Σύνταγμα μας: Η περιληφθείσα στο άρθρο 2 του Αστικού Κώδικα διάταξη, ορίζει "ο Νόμος ορίζει για το μέλλον, δεν έχει αναδρομική ισχύ και διατηρεί την ισχύ του εφόσον άλλος κανόνας δικαίου δεν τον καταργήσει ρητά ή σιωπηρά".   Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η διάταξη αυτή να στηρίζεται στη σκέψη, ότι κάθε πρόσωπο δικαιούται ευλόγως να έχει εμπιστοσύνη στο Νόμο που ισχύει και να ρυθμίζει με βάση αυτόν τις  πράξεις του, οι οποίες δεν πρέπει να ανατρέπονται με Νόμους που ισχύουν για το παρελθόν. Θα πίστευα ότι  η χρήση της αναδρομικής ισχύος των Νόμων θα πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η αναδρομή αποβλέπει στην επανόρθωση  αδικιών, που προξενήθηκαν στο παρελθόν. Αλλιώς, η αναδρομική εφαρμογή των Νόμων διαταράσσει, στις περισσότερες περιπτώσεις, τις συνεστημένες ήδη μεταξύ των προσώπων σχέσεις και ενσπείρει τη δυσπιστία μας στους κανόνες του δικαίου και της ανάλογης προς αυτούς διαμόρφωσης της συμπεριφοράς μας και γενικά των βιοτικών και συναλλακτικών μας σχέσεων, με την πεποίθηση, ότι η γενόμενη στάθμιση των εννόμων συνεπειών των πράξεών μας δεν μπορεί να ανατραπεί εκ των υστέρων από νέους κανόνες, τους οποίους δεν οφείλαμε βέβαια να μαντέψουμε. Αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 78 παρ 2 προβλέπει ‘’Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε’’

Τέλος οι περιπτώσεις αναδρομικής περικοπής ή αύξησης των κρατήσεων αναδρομικά είναι γνωστές σε όλους μας. Αλλά ας τις ξαναθυμηθούμε βάζοντας την λέξη Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ι Κ Α: Από 1/1/2010 με Νόμο της 12 Μαρ 2010  μειώθηκαν 12% όλα τα επιδόματα, πλην του επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής. Επιπλέον μειώθηκαν κατά 30% τα Επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας. Μέχρι να εφαρμοσθούν στην μισθοδοσία μας αυτές οι περικοπές ήρθαν και άλλες με άλλο Νόμο όπως από 1-6-2010 μειώθηκαν περαιτέρω κατά ποσοστό 8% τα πάσης φύσεως επιδόματα, πλην επιδόματος ειδικών συνθηκών και της οικογενειακής παροχής. Επιπλέον τα Επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας από 1- 6-2010 καθορίσθηκε το ύψος τους στα 500,00 ευρώ για το Δώρο Χριστουγέννων και στα 250,00 ευρώ για το Δώρο Πάσχα και επιδόματος Αδείας, ενώ δεν καταβάλλονται οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων Δώρων, που υπερβαίνουν τα 3.000,00 ευρώ τον μήνα, υπολογιζόμενες σε 12μηνη βάση.
Άλλος Νόμος αργότερα τον Νοε του 2011 και αυτός προβλέπει αναδρομικές μειώσεις όπως, από 1/7/2011 μειώθηκε περαιτέρω, κατά 10%, το επίδομα ειδικής απασχόλησης αλλά και  από 1-7-2011 ανεστάλησαν η χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (4% κάθε 2 έτη) και οι μισθολογικές προαγωγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Είχαμε όμως και αναδρομικές αυξήσεις, Ο Χ Ι όμως στις αποδοχές αλλά στις κρατήσεις, δηλαδή αυξήθηκε αναδρομικά από 1/2/2011 η μηνιαία κράτηση υπέρ ΜΤΣ από 4% σε 5% και από 27-10-2011 παρακρατείτε επιπλέον 1% μηνιαία εισφορά αλληλεγγύης επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων και η οποία αποδίδεται υπέρ ΜΤΣ.
Να συνεχίσω με άλλες Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ι Κ Ε Σ κρατήσεις όπως  επιβλήθηκε αναδρομικά από 1/1/2011 ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων.
Να μην ξεχάσω και την ειδική εισφορά..........

Αμεση αντίδραση του ΣΥΣΜΕΔ για τους χαρακτηρισμους της κ. Κόλλια-Τσαρουχα προς τους συναδελφους μας κατηγορίας ΕΜΘ/ΕΠΥ και ΕΠΟΠ




........Θεωρώντας ότι γνωρίζετε και κατανοείτε πλήρως το θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ό,τι το αποτέλεσμα που αυτή (η εκπαίδευση) παράγει, όπως συμβαίνει και στην οποιουδήποτε τομέα και κλάδο εργαζομένων εκπαίδευση, εξαρτάται από την παρεχόμενη εκπαίδευση και όχι από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση προσελήφθησαν στις ΕΔ (διαχρονικά από το 1985 οι ΕΜΘ έως το 2000 και από το 2002 οι ΕΠΟΠ έως το 2009) μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες και εξετάσεις, τι ακριβώς εννοείτε με τη φράση: «…..περιορισμένης και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις …..», από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/είς) αντλήσατε αυτή την πληροφορία και ποιος/ποιοι κατάτην άποψή σας έπρεπε να φροντίσει/ουν για την αναβάθμιση του επιπέδου αυτού ώστε να μπορούν, πλέον, οι συνάδελφοί μας να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις;

- Θεωρώντας ότι γνωρίζετε και κατανοείτε πλήρως το θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο εισόδου των συναδέλφων ΕΠΥ/ΕΜΘ στις τάξεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν κατά την κατάταξη τους, τι ακριβώς εννοείτε με τη φράση: «….. το χαμηλό γενικά μορφωτικό επίπεδο των ΕΠΥ/ΕΜΘ …..», από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/εις) αντλήσατε αυτή την πληροφορία και ποια τα ακριβή, έστω και στατιστικά, στοιχεία που κατέληξαν στο ερώτημά σας αυτό, τα οποία (στοιχεία) παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε......Διαβάστε όλο το εγγραφο εδώ


Περικοπές...περικοπές... αρχίσαμε και πάλι τα ίδια;



Ενώ επί ένα μήνα δεν ακούγονταν τίποτα για περικοπές μου είχε περάσει από το μυαλό ότι οι υποσχέσεις που άκουγα και διάβαζα έγιναν πραγματικότητα και δεν θα υποστούμε νέες μειώσεις στο εισόδημα μας όπως «… οι στρατιωτικοί δεν αντέχουν άλλες μειώσεις …..», «… δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων …..», «…. πρέπει να διασφαλίσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων ….» κλπ. Σήμερα πάλι, αναθεώρησα και άρχισα πάλι να ζω σε μια αβεβαιότητα για το μέλλον εξαιτίας διαφόρων αναρτήσεων. Περικοπές 10% διαβάζω για μεικτές αποδοχές από 1500 ευρώ και άνω κατάργηση δώρων, οδοιπορικά ένα μεγάλο ερώτημα καθώς ήδη μας χρωστούν από τον Αύγουστο. Αν ισχύει και η αναδρομική περικοπή από Ιούλιο και η κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων από το 2012, τελικά δεν ξέρεις τι να προγραμματίσεις, τι να κάνεις και τι να πιστέψεις. Τελικά είναι ψέματα, κοροϊδία για άλλη μια φοράς; ο χρόνος θα το δείξει. Μια νέα διάψευση σίγουρα θα με καθησύχαζε και θα ατένιζα το μέλλον μου καλύτερα.

Ηλίας Νατσιούλας
Υπολοχαγός (Ο) 
εκ του προσωρινού ΔΣ της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας

ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:Πως τα χρήματα των παιδιών μας (ΒΟΕΑ) έγιναν μέρισμα ή ...

Μελετώντας το νόμο 2913/2001 που αφορά στην αναγνώριση υπηρεσίας, έπεσα στο άρθρο 23 αυτού, το οποίο γράφει "Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται: α. Η παράγραφος ... β. Ο ειδικός λογαριασμός του Μ.Τ.Σ.επαγγελματικής αποκατάστασης των τέκνων των μετόχων του, που ιδρύθηκε από το ν.δ. 313/74 (ΦΕΚ 45 Α'), οι δε πόροι αυτού περιέρχονται στους πόρους του Μ.Τ.Σ." Δηλαδή ο ειδικός λογαριασμός για το ΒΟΕΑ υπήρχε και τον κατήργησαν για να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά των παιδιών μας για ...άλλους σκοπούς. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Βιβλίο ''Επιτυχημένη Επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό'', του Λοχαγού ε.α. Γιώργου Αθανασίου


Όλοι οι διαμένοντες στη Λάρισα μπορούν να το προμηθευτούν  το βιβλίο ''Επιτυχημένη Επιβίωση στον Ελληνικό Στρατό'', Εκδόσεις Οσελότος, Αθήνα, 2012, του Λοχαγού ε.α. Γιώργου Αθανασίου στην τιμή των 15 ευρώ, χωρίς έξοδα ταχυδρομείου, επικοινωνώντας μαζί του:
 
-είτε μέσω του παρόντος email (georgeatha@gmail.com),
-είτε μέσω του κινητού του:  6936400738 (Wind F2G),
-είτε στο σταθερό  2410280038, για καθορισμό τόπου/ώρας, προκειμένου να παραδοθεί το βιβλίο από τον πατέρα του, Αθανάσιο Αθανασίου ( 6938093238, Wind F2G).
Για λεπτομέρειες από την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στις 28 Σεπ 2012, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ.

Αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου




Αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου



Σας γνωρίζεται ότι η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεδρίαση της 28-9-2012 αποφάσισε, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 32 του καταστατικού, και μετά την υπ΄ αριθμ. 361/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, οι προβλεπόμενες από το άρθρο 13 του καταστατικού αρχαιρεσίες προς ανάδειξη των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και της πρώτης Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου να λάβουν χώρα την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου 2012 σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί με νεότερο.

Τονίζεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού, δικαίωμα υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή έχουν όλα τα μέλη, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το σωματείο. Τα νέα μέλη, μπορούν να αποστείλουν την αίτηση που θα βρούν στο μενού εγγραφή νέων μελών.

Δωρεάν είσοδος στρατιωτικών σε αρχαιολογικούς χώρους κλπ

Μετά από ενέργειες του ΣΥΣΜΕΔ, σχετική αλληλογραφία και παρέμβαση μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, υπογράφτηκε τη 19-9-2012 πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δωρεάν πρόσβασης ... Διαβάστε το πρωτόκολλο. Συμμετέχουμε όλοι μαζί στις Ενώσεις να αναδείξουμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Οδοιπορικά Έξοδα και Αποζημιώσεις Μετακινήσεως (Στρατιωτικού Προσωπικού)

Από μέλη της Ένωσής μας ενημερωθήκαμε ότι ενώ υπέβαλλαν στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου για προέλεγχο τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που καθορίζονται, για αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης τους (μετακίνηση και εγκατάσταση), τόσο λόγω αποστρατείας, όσο και λόγω αδείας κυήσεως, συνοδευμένα από ιδιωτικό συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης οικίας από συγγενικό πρόσωπο, θεωρημένο από την οικεία εφορία του τόπου διαμονής, δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα η αποζημίωση. Η αιτιολογία της μη καταβολής της αποζημίωσης είναι λόγω εφαρμογής, από τα αρμόδια όργανα ελέγχου των δαπανών, διοικητικών οδηγιών (κατόπιν σχετικών ) με τα οποία η δωρεάν παραχώρηση οικίας από συγγενικό πρόσωπο θεωρείται ως φιλοξενία και η φιλοξενία δεν στοιχειοθετεί την καταβολή οδοιπορικών εξόδων....διαβάστε εδώ περισσότερα

Σε αναμονή των επικείμενων μέτρων, συμφωνείτε με νέα κινητοποίηση των στρατιωτικών ως έκφραση αντίθεσης;

ΕΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ''ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ''

Ως μπούμερανγκ εμφανίζεται στα λεξικά το βλήμα των ιθαγενών της Αυστραλίας που αποτελείται από ένα κομμάτι σκληρού καμπύλου ξύλου και που έχει την ιδιότητα να επιστρέφει στο σημείο από το οποίο εκτοξεύθηκε, μεταφορικά δε, λέγεται για μια εχθρική πράξη που στρέφεται εναντίον του ίδιου που την έκανε.

Η δραστηριοποίηση των στρατιωτικών αναφορικά με τη συλλογική έκφρασή τους, από το έτος 2005 που πρωτοξεκίνησε μέχρι και σήμερα, μετά δε και την πρόσφατη (3/1-3-2012) απόφαση του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι ενόχλησε μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων (με το ζόρι μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού), που προφανώς θεωρούν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούν να μιλάνε, να ακούνε, να συζητούν, να ανταλλάσσουν απόψεις, να προτείνουν λύσεις, για τη βελτίωση, προστασία και προαγωγή της θέσης τους ως μελών του κοινωνικού συνόλου, να μελετούν και να υποβάλλουν εισηγήσεις και προτάσεις αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Αν και θα μπορούσαν, λοιπόν, αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι, που όμως αποφασίζουν για την πλειοψηφία (χωρίς την προς τούτο νομιμοποίηση), να αποδεχτούν τη νομιμότητα που απορρέει πρωτίστως από το Ελληνικό Σύνταγμα και εν συνεχεία από τις δικαστικές αποφάσεις αναγνώρισης των Περιφερειακών Ενώσεων, να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας και συζήτηση για το πώς (ακόμη και με Ευρωπαϊκά πρότυπα) μπορούν από δω και πέρα να λειτουργήσουν οι Ενώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, που σε λίγους μήνες θα είναι πραγματικότητα, εφευρίσκουν «μάγισσες» και ξεδιπλώνουν όλα τα όπλα τους στο κυνήγι τους, στα χέρια των παπαγάλων.

Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά ότι τα όπλα τους είναι άσφαιρα. Προσπαθούν πίσω από νομιμοφανείς ενέργειες να διεισδύσουν στη σκέψη των αναγνωστών και να τους παρασύρουν στη παραπλάνηση κερδίζοντας τον ελάχιστο χρόνο που έχουν ανάγκη για να αναπνεύσουν. Παίζουν ψυχολογικό παιχνίδι. Νοιώθουν ότι ασφυκτιούν. Εγκλωβίζονται. Πνίγονται στο ποτάμι που έρχεται. Στο χείμαρρο που γεννιέται.

Και το αποτέλεσμα;

Στους αναγνώστες των διαρροών τους χιλιάδες οι Έλληνες στρατιωτικοί. Εδώ όμως κρύβεται η σημαντική διαφορά που δεν γνωρίζουν. Οι Έλληνες στρατιωτικοί ξέρουν την τέχνη του ψυχολογικού πολέμου. Μέσω των Ενώσεών τους, πλέον, ενημερώνονται. Θωρακίζονται με τα δικαιώματά τους. Βρίσκονται. Δε φοβούνται. Ενώνονται μαζί με τον Ελληνικό λαό για να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα. Παιδιά του και αυτοί βλέπετε. Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μαζί του.

Δεν έμαθαν ακόμη, από την ιστορία, ότι στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους; Απαξιωμένοι; Εγκαταλελειμμένοι; Δεν το έμαθαν; Δεν έμαθαν ότι στο λάκκο που σκάβουμε πέφτουμε, στο τέλος, οι ίδιοι μέσα; Υπομονή λοιπόν. Τι μπορούμε να κάνουμε; Να μπούμε στο μυαλό τους; Δεν γίνεται. Να τους αλλάξουμε σκέψη; Μεγάλοι άνθρωποι πια.

Προχωράμε μπροστά. Δυναμικά και ενωμένοι. Οι προκλήσεις μας δυναμώνουν. Άλλωστε ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος ΕΣΠΕΑ
                                                                            6974365800

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ 1-1-2013



Απο τον Ι. Αντωνιάδη
Οικονομολόγος Αξκος Ε.Δ. ε.α.
Προέδρου του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ 

Σύμφωνα με το νόμο 3865/2010 (άρθρο 10), όπως αυτός συμπληρώθηκε/τροποποιήθηκε με το ν.3996/2011 (άρθρο 42), για τους συνταξιούχους του Δημοσίου (και αποστράτους) που εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται, προβλέπεται αναστολή καταβολής της σύνταξης η των συντάξεων που λαμβάνουν από οποιαδήποτε πηγή, μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους.Για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους η αναστολή καταβολής της σύνταξης ισχύει μέχρι τη συμπλήρωση του 53ου έτους της ηλικίας τους.

•Μετά τη συμπλήρωση του 53ου έτους της ηλικίας, τα ανωτέρωπρόσωπα λαμβάνουν το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή τουαθροίσματος των ακαθάριστων κύριων συντάξεων που αντιστοιχεί σετριάντα ημερομίσθια (33,03 ευρω) του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη,όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενουέτους (αναλλοίωτο έως σήμερα στα 990,90 ευρώ),ενώ το ποσό τηςμηνιαίας ακαθάριστης κύριας ή του αθροίσματος των ακαθάριστων κυρίων συντάξεων που υπερβαίνει τα τριάντα ημερομίσθια του άγαμουανειδίκευτου εργάτη καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%. Για τον προσδιορισμό του ανωτέρω εισοδηματικού κριτηρίου δεν λαμβάνεται υπόψηη επικουρική ή οι επικουρικές συντάξεις καθώς και το τυχόν καταβαλλόμενο με τη σύνταξη επίδομα οικογενειακών βαρών.

•Για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος ηλικίας μεγαλύτερης του53ου έτους που ασκούν δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση τουΕνιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)
προβλέπεται συνέχιση της συνταξιοδότησης, με περικοπή του ποσού της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης ή του αθροίσματος αυτών , που υπερβαίνειτα εξήντα (60) ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά ισχύουν την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους. Επομένως και μέχρι την αναπροσαρμογή του η.α.ε., το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης σύνταξης ήκύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.981,80 Ευρώ (60 X 33,03 )περικόπτεται (ολόκληρο και όχι ποσοστό αυτού).\\

•Από τους ανωτέρω περιορισμούς εξαιρούνται:Διαβάστε εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Ανησυχίες.....

                                                             απο την Ε.Σ.ΠΕ.ΠΕΛ.




Ανησυχία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής δομής της αγαπημένης μας Πατρίδας, ανησυχία και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων.

-  Ανησυχία σε όλους τους στρατιωτικούς για το μέλλον και την επιβίωση των οικογενειών τους. Όπως γράφει ο φίλος και συνάδερφος Ανθλος (ΑΠΖ) Βασίλης Γκαβαρδίνας στο άρθρο του, έρχονται παραιτήσεις, από απογοητευμένους συναδέρφους.

-  Ανησυχία εκφράζει ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, κατά την συνέντευξη που πήρε από τον Ανχη (ΣΔΓ) Αν. Τσουκαράκη. Από τα πρώτα λεπτά θέτει το μεγάλο ερώτημα : "είσαστε συνδικαλιστές;" , για να λάβει την αυτονόητη απάντηση : "είμαστε νόμιμα σωματεία, εργαζομένων σε κοινό φορέα, υπό τους περιορισμούς που το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Νόμοι θέτουν για τους φέροντες την ιδιότητα του στρατιωτικού".

-  Ανησυχία εκφράζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής (ή διαδικτυακής) ενημέρωσης, για το πως είναι δυνατόν να εισήλθαν άοπλοι πολίτες σε στρατιωτικό χώρο υψηλής ασφαλείας. Φυσικά δεν άκουσα ή διάβασα πουθενά, το σε πια παράγραφο των Εθνικών Κανόνων Εμπλοκής, περιγράφει ότι επιτρέπεται σε στρατιωτικούς που φρουρούν το ΥΕΘΑ, να κάνουν χρήση θανατηφόρων πυρών εναντίων Ελλήνων πολιτών. Εκτός κι αν κάποιοι φαντάζονται ότι τα τυφέκια περιέχουν ελαστικές σφαίρες ή ότι είναι ¨όπλα¨του paintball.

-  Ανησυχία εξέφρασαν κάποιοι συνάδερφοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το αν οι διατυπώσεις των εκλογών της ΕΣΠΕΑ, ήταν οι προβλεπόμενες και αν δόθηκε χρόνος καιευκαιρία, σε όλους τους επιθυμούντες να θέσουν υποψηφιότητα για το εκλεχθέν Διοικητικό Συμβούλιο.

-  Τις ίδιες ανησυχίες για το εισοδηματικό μας μέλλον, φιλτραρισμένες μέσα από την επιστήμη της Οικονομολογίας, μας παραθέτει ο συνάδερφος Υπλγος (Ο) Ηλίας Νατσιούλας, καθημερινά μέσα από την σελίδα της ΕΣΠΕΘ.διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Έρχονται παραιτήσεις

Από την E.Σ.ΠΕ.ΗΠΕΙΡΟΥ
Γκαβαρδίνας Βασίλειος
Ανθλγος (ΑΠΖ)

Από παντού καταφθάνουν μηνύματα ότι επίκειται μεγάλο πλήθος παραιτήσεων στις ένοπλες δυνάμεις από στελέχη κυρίως μικρόβαθμα που λόγω των περικοπών δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Αλήθεια είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να παραιτούνται; Έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του δημοσίου τομέα; Υπάρχει άλλος κλάδος υπαλλήλων, δημόσιων και ιδιωτικών, που εν μέσω κρίσης να επιλέγουν να εγκαταλείψουν την εργασία τους; Γιατί συμβαίνει λοιπόν αυτό;
Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η φύση του λειτουργήματός μας απαιτεί αυξημένα έξοδα καθ’όλη τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου. Το ενοίκιο, για παράδειγμα, είναι ένα κόστος που απορροφά το ¼ του μισθού μας. Μα θα πει κάποιος όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν προσλαμβάνονται, τοποθετούνται πολλές φορές σε κάποια περιοχή μακριά από της οικογενειακή τους εστία. Φυσικά.διαβάστε εδώ τη συνέχεια

Αυτοί θα μας στείλουν όλους αδιάβαστους... Πηγή:www.capital.gr




Φίλε άνεργε που δεν έχεις να πληρώσεις ηλεκτρικό, θέρμανση και τα τετράδια για τα παιδιά σου. Μην στενοχωριέσαι...

Πληρώνεις περί τους 90.000 συνταξιούχους «φαντάσματα» στο ΙΚΑ.

Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία θα αναζητούνταν ευθύνες στους διοικητές του ΙΚΑ, τους αρμόδιους υπουργούς και τους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών που επέτρεψαν να συμβαίνει αυτό για άγνωστο επί πόσα έτη...

Στην Ελλάδα όλοι αυτοί όχι μόνο δεν λογοδοτούν αλλά μας κάνουν και υποδείξεις να είμαστε συνεπείς φορολογούμενοι και πουλάνε συμπαράσταση, φορτώνοντας την ευθύνη των δεινών στη Μέρκελ, τον Τόμσεν και τον «μαμωνά»...

Πληρώνεις περί τους 55.000 συνταξιούχους του ΟΤΕ με συντάξεις κοντά στα 2.000 μηνιαίως. Μα πόσο κόσμο απασχολεί αυτός ο ΟΤΕ για να έχει 55.000 συνταξιούχους;

Όχι ο ΟΤΕ απασχολεί περί τις 11.000 αλλά έχει φορτώσει στο ασφαλιστικό σύστημα μερικές δεκάδες χιλιάδες, αφού τους αποζημίωσε πλουσιοπάροχα με κάποιες εθελούσιες εξόδους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ σε αντίθεση με το πληβείο του ιδιωτικού τομέα, είχαν Τόμπρα στην Κορώνη, αριστερούς και δεξιούς συνδικαλιστές και κανόνιζαν τις δουλειές και έστελλαν το λογαριασμό σε σένα...

«Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο»... λένε διάφοροι που το κεφάλαιο το έχουν γνωρίσει από τα κλασσικά εικονογραφημένα και το θεωρούν κάτι σαν το θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ που έχει μια πισίνα γεμάτη χρυσά νομίσματα και κάνει μακροβούτια εντός...

Ποιο κεφάλαιο; Στην Ελλάδα έχει να έρθει καινούργια επένδυση από την εποχή του Παπάγου και του Τομ Πάππας...

Όταν η δική σου εταιρεία έκλεισε γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τους φόρους και τα χαράτσια, έλαβες μερικούς μήνες επίδομα ανεργίας 400-500 ευρώ και σε άφησαν στο έλεος της καταιγίδας...

Όταν έπρεπε να κλείσει η Ολυμπιακή, γιατί επί δεκαετίες είχε εξελιχθεί σε «καταβόθρα» που ρούφαγε δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα των φορολογουμένων, τα δικά τους παιδιά των Ακριβάκηδων και των Μιμήδων, δεν απολύθηκαν, αλλά πήγαν σε θέσεις του δημοσίου με μισθό εφόρου ζωής περί τα 2-2.500 ευρώ. Μη ρωτάς ποιος τα πληρώνει αυτά...

Θυμάσαι την κρατική Ολυμπιακή; Όταν πετούσαν τα αεροπλάνα με 5-10 ώρες καθυστέρηση. Τώρα στον ιδιωτικό τομέα πετάνε στην ώρα τους και τα αεροπλάνα δεν πέφτουν όπως μας προειδοποιούσαν οι συνδικαλισταράδες μέχρι να εξασφαλίσουν την δια βίου σύνταξη...

Θυμάσαι την περασμένη εβδομάδα τους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που μπούκαραν στο πεντάγωνο σαν τα στίφη του Μωάμεθ; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων. Τα ναυπηγεία έχουν δοθεί σε ιδιώτες αλλά με εξασφαλισμένα συμβόλαια από το κράτος για την προσφορά υπηρεσιών στο πολεμικό ναυτικό...

Αντί να τους πληρώνουμε δηλαδή από τον κωδικό του κρατικού προϋπολογισμού που λέει αμοιβές προσωπικού, τους πληρώνουμε από τον κωδικό που αφορά τους εξοπλισμούς του υπουργείου Άμυνας. Και πληρώνουμε και τους γιαλαντζί ιδιώτες επιχειρηματίες. Καπιταλισμός χωρίς ρίσκο, αγωνία και καινοτομία δεν υπάρχει όμως...

Για χρόνια το ναυτικό δεν είχε δουλειές αλλά είχε λεφτά και κατέβαλε τους μισθούς άνευ εργασίας. Τώρα η χώρα χρεοκόπησε το υπουργείο δεν έχει λεφτά, ούτε για τα πετρέλαια που χρειάζεται να κινηθεί ο στόλος.

Είναι κατανοητή η απόγνωση του καθένα που δεν έχει να στρώσει το τραπέζι, αλλά και αν καταλάβουμε το Πεντάγωνο τι θα γίνει θα βρεθούν χρήματα;

To BOEA που χορηγηται στα τεκνα των μερισματουχων του Ταμειου θα υποστει και αυτό μείωση, από την μειωση του μερισματος ΜΤΣ κατα 25%; Θα χορηγηθεί μειωμένο κατά 43,75%;

Κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων φορέων επί θεμάτων που αφορούν στη βιωσιμότητα του ΜΤΣ και του ΕΚΟΕΜΣ, η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενέκρινε:

- Την απόφαση που έλαβε το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ’ αριθμ. 14/2/21-9-2012 Πρακτικό, για μείωση της τιμής του μεριδίου του έτους 2012 από 7,619 € σε 5,7142 € (ποσοστό 25%). 

Διαβάστε εδώ το άρθρο της ΕΣΠΕΘ της Δευτέρας για το τι μπορεί να συμβει σε μια πιθανη μειωση μερισματος του ΜΤΣ κατα 25%

- Την παρακράτηση της αναδρομικής, από 1-1-2012, μείωσης του μερίσματος στα Γ’ και Δ’ τρίμηνα 2012.

- Τη διάθεση, μέχρι την 31-12-2012, του εξοικονομούμενου από την υπόψη μείωση ποσού, για την ικανοποίηση σε ποσοστό περίπου 50%, των εκκρεμουσών αιτήσεων χορήγησης του ΒΟΕΑ, για το έτος 2009.

- Την αποπληρωμή μέρους του χρέους προς τον ΕΚΟΕΜΣ.

- Τον άμεσο διαχωρισμό του ΒΟΕΑ από το Μέρισμα, με άνοιγμα ξεχωριστού λογαριασμού, στον οποίο θα εισρέουν τα θεσμοθετημένα έσοδα του ΒΟΕΑ.

Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία Πληρωμής του Μερίσματος Γ’ Τριμήνου 2012.http://www.mts-mod.gr/deltia_typou_view.php?editid1=145&PHPSESSID=1417da063ed65ffdd38911e28e31d2c6

Υψηλόμισθοι πετυχαίνουν πάγωμα σε μειώσεις και άλλοι διεκδικούν να υποστούν την οσο το δυνατον χαμηλοτερη μειωση στο εισόδημα τους (Παράδειγμα).


Διαβάζωντας το προσχεδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στη σελιδα της ελληνικής βουλής, στο άρθρο 4 προβλεπεται οτι οσοι υπεστησαν μείωση ανω του 25% το 2011 (Προφανως και όλα τα προηγούμενα χρόνια αμειβονταν καλά) με την εφαρμογή του Ενιαιου μισθολογιου, το ποσο της παραπανω μειωσης θα ανασταλλει μεχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.».  

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να αναστείλει την περικοπή της διαφοράς μείωσης στους μισθούς των δημοσίων Υπαλλήλων έως το κράτος θα είναι σε θέση να δώσει τα επιδόματα Κ.Ε.Σ(κίνητρο επίτευξης στόχων) και Κ.Ε.Δ.Σ (κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων). Προφανως δηλαδή επιδομα που αφορα  επιτευξης στοχων 80% ή 90%  που τίθεται, οπως ορίζει ο Ν.4024/2011 π.χ αυξησης εσόδων στη φορολογία κ.λ.π. Παρακάτω θα καταλαβετε γιατι το λεώ αυτο και θα το εξηγησω απλα με ενα παραδειγμα.

Ποιες κατηγορίες θα λάβουν το Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Δ.Σ.; Πιθανόν λογω του ότι αναστελλεται η περικοπη της διαφοράς σε όλους οσους εντασσονται στο Ενιαιο Μισθολογιο (δείτε τις κατηγορίες των υπαλληλων στο άρθρο 4 του Ν.4024/2011Πατήστε εδώ), θα το λαβουν όλοι οι υπάλληλοι π.χ μάλλον απο την καθαριστρια μεχρι τον εφοριακό. 

Ας θυμηθουμε το προσχεδιο της μελετης του Υπουργείου Οικονομικών, για τις μισθολογικές εξελίξεις και την συγκριση των αποδοχών ανα φορεα Πατήστε εδώ για να το δείτε στα συμπερασματα της ανάλυσης προκυπτει οτι:

 «Αρχικά εγινε αναλυση των προβλεπομένων αμοιβών ανα Υπουργείο, συνολο βασικου μισθού......ωστε να εξαχθούν συμπεράσματα ήδη απο τις προβλεπόμενες αμοιβές των Υπουργείων. Στην αναλυση έχουν ληφθεί υπόψη τα κυριότερα υπουργεία....Απο την ανάλυση προεκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

Τα Υπουργεία Οικονομικών, εσωτερικών και Δικαιοσυνης προηγουνται απο πλευρας προβλεπομένων τακτικών αμοιβων....Ιδιαιτέρως το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται 38% -41% πάνω απο το μέσο όρο αναλογως της κατηγορίας για έναν νεοδιόριστο και 55-64% πάνω απο το μέσο όρο αναλόγως της κατηγορίας για έναν εργαζόμενο που έχει 33 έτη υπηρεσίας.....Τα υπουργεία που φαινεται ότι ηδη απο τις προβλεπόμενες αμοιβες πληρώνουν χαμηλα σε σχεση με τα υπόλοιπα, ειναι το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας....το οποίο πληρώνει τους νεοδιοριστους 19% με 20% χαμηλότερα απο το μέσο όρο των Υπουργείων.

Δειτε τι λεει το αρθρο 4 του προσχεδιου που κατατέθηκε στη Βουλή πατήστε εδώ «Επείγουσες ρυθμίσεις Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών  κλπ» στη παρ. 2α προβλέπεται το εξής: « Η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β’ του τελευταίου εδαφίου της  παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπομένων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου.».  2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 3η Οκτωβρίου 2012».
Δείτε και την αιτιολογική εκθεση του αρθρου αυτού πατήστε εδώ «η διάταξη αυτή κρινεται αναγκαία προκειμένου να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η σημειούμενη εως τωρα καθυστερηση εφαρμογης του αρθρου 19 του ιδιου Νομου για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων.»

 ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Στην πράξη έστω ενας υπαλληλος π.χ κατηγορία ΔΕ πληρωνόταν πριν τον Νοε του 2011 με ακαθαριστες αποδοχές 2.500 (μην μου πείτε ότι δεν υπαρχει) και με την εφαρμογη του Ενιαιου θα επρεπε να λαμβανει 1200 ευρω. Του περικόπτονταν αμεσα...................................................

Πιθανή ΕΚ ΝΕΟΥ μείωση της τιμης μεριδίου του ΜΤΣ κατα 25% οδηγεί σε μειωση της τιμης του κατά 43,75% μέσα σε 1 και 1/2 χρόνο.

Το ΔΣ/ΜΤΣ με το υπ’ αριθμ. 14/2/21-9-2012 Πρακτικό έλαβε απόφαση για νέα μείωση της τιμής του μεριδίου . δείτε την ανακοίνωση για νέα μείωση του Μερισματος

Το χορηγούμενου ΒΟΕΑ εχει αμεση σχεση με την τιμή μεριδίου του ΜΤΣ. Συγκεκριμένα το ύψος του ΒΟΕΑ  είναι ίσο με το γινόμενο των 60 άρτιων μηνιαίων μερισμάτων  ΜΤΣ του βαθμού που κατά τις κείμενες διατάξεις του ταμείου δικαιουται μέρισμα ο μέτοχος επί τοσα 25/25 οσα τα χρόνια ασφαλισης του παιδιού κατα το χρόνο της καταβολής του δικαιούμενου ποσού. Ως δικαιούμενο μερισμα εν προκειμένω θεωρείται το προβλεπόμενο απο τις διατάξεις του αρθρου 1 του Ν.1106/1980.

πατήστε εδώ για να δείτε το δικαιούμενο μέρισμα που χορηγεί το ΜΤΣ. Από το έτος 2011 έχει μειωθεί η τιμή μεριδίου κατά 25% σε σχέση με αυτή που ίσχυε το 2010 (από 10,16 έπεσε στο 7,6190)

Μια εκ νεου πιθανη κατα 25% μειωση του μερισματος του ΜΤΣ θα οδηγησει την τιμη μεριδίου στο 5,714 και ετσι σε σχεση με το 2010 η τιμη μεριδίου του μερίσματος του ΜΤΣ θα εχει μειωθεί κατα 43,75%

Από μέλος της ΕΣΠΕΘ είχε υποβληθεί μια πρόταση (δείτε τη εδώ), είχαν τεθει καποιες παραμετροι ωστε να τεθεί προς συζητηση εκ νεου ο τροπος χορηγησης του ΒΟΕΑ στους μερισματούχους καθως απο τις συνεχόμενες μειώσεις καθισταται αβεβαιη η μελλοντική του χορήγηση (ΕΚΡΕΜΜΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΕΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΕΚ 2008) και το βοηθημα που θα λαβουν τα τεκνα θα ειναι πιθανόν κατα πολυ μικρότερο από τις εισφορες που εχουν καταβληθεί. Για υπενθυμιση η κρατηση για ΜΤΣ/ΒΕΑ είναι υποχρεωτική χωρις δικαιωμα επιλογής του μερισματουχου. 

Η ΕΣΠΕΘ θα προβει σε ολες τις απαιτουμενες ενέργειες και δικαστικές διεκδικησεις σε  περιπτωσεις μελων μας που θα τους καταβληθεί το ΒΟΗΘΗΜΑ μικροτερο απο τις καταβαλλομενες κρατησεις του, που υποχρεωτικά του παρακρατήθηκαν.


Το ΒΟΕΑ στο Σ.Ξ  δικαιούνται τα τέκνα (αγόρια – κορίτσια) των ενεργών μετόχων και μερισματούχων:


1. Mε τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας και μέχρι συμπληρώσεως το 30 έτος της ηλικίας του.
2. Λόγω τέλεσης γάμου
3. Για σοβαρούς, αποδεδειγμένους λόγους υγείας:Δείτε εδω τους ορους και το δικαιουμενο ΒΟΕΑ για ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ