Ευτυχισμένο το 2013, με εφαρμογή αυτών που μας υπόσχονται

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας σας εύχεται καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία. Το 2013 να είναι ένα ιδιαίτερο έτος, στο οποίο οι υποσχέσεις δεν θα μείνουν, για άλλη μια φορά, σε θεωρητικό επίπεδο αλλά θα εφαρμοστούν στην πράξη. Το 2013 να μας βρει ενωμένους και δυναμικούς με την ενεργό συμμετοχή στις κατά τόπους ενώσεις.

Διάκριση στην Καταβολή παγίων ημερών εκτός έδρας

Προώθηση από τον ΣΥΣΜΕΔ   έγγραφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά των συνημμένων του και που αφορά στην καταβολή παγίων ημερών εκτός έδρας σε στρατιωτικό που τελεί σε άδεια κυήσεως, κατ΄ ανάλογη και άνευ διακρίσεως εφαρμογή των ισχυόντων για το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. (Διαβάστε εδώ την απάντηση του ΓΕΣ στο ΣτΠ σχετικά με την διάκριση,  παρ 2)
(Διαβάστε εδώ και την απόφαση με την εντολή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΦΕΘΑ για την καταβολή των παγίων ημερών εκτός έδρας σε προσωπικό που τελεί σε άδεια κυήσεως.Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί και στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ κ.λ.π.)


Εκπτωση 20% από τα ΟΠΤΙΚΑ EyeZone για τα μέλη της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας (Με την επίδειξη της Κάρτα Μέλους Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

ΟΠΤΙΚΑ EyeZone Έκπτωση 20% επι της αρχικής τιμής


Εκπτωση 20% για οικοδομικές εργασίες απο τον εργολάβο Ζαχαρός Γ. Αθανάσιος, για τα μέλη της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας (Με την επίδειξη της Κάρτα Μέλους Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Εκπτωση 20% για οικοδομικές εργασίες (Κατασκευή στεγης, υπόστεγα , κιόσκια, λυόμενα και ξύλινα σπίτια)


Εκπτωση 15% από το PLAISIR ACCESSORIES για τα μέλη της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας (Με την επίδειξη της Κάρτα Μέλους Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

PLAISIR ACCESSORIES EΚΠΤΩΣΗ 15% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ (ΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΣΗΜΙΚΑ , ΔΩΡΑ)

Συνάντηση με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κέλλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) συναντήθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κέλλα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του στη Λάρισα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, από το οποίο διαφάνηκε η οικειότητα του συνομιλούν με το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Έγινε ενημέρωση με τα κύρια σημεία της δραστηριότητας της Ένωσης. Στη συνάντηση περαιτέρω συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με κύρια το καθεστώς των μεταθέσεων, το νέο συνταξιοδοτικό, το καθεστώς των Παγίων Οδοιπορικών, τις άδικες μειώσεις στο μισθολόγιο μας.
Η ΕΣΠΕΘ μετέφερε τη δυσαρέσκεια των στελεχών αναφορικά με τις νέες μειώσεις στα ήδη πενιχρά εισοδήματά μας αλλά και τη φημολογούμενη κατάργηση των παγίων οδοιπορικών, χωρίς αντιστάθμισμα αμοιβής της υπερωριακής εργασίας.
Αναπτύχθηκε συζήτηση για το φλέγον θέμα των στελεχών, περί μοριοδότησης των μεταθέσεων και στεγάσεώς των.
Η Ενωση  παρέδωσε υπόμνημα με διάφορα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση μας, λαμβάνοντας τη δέσμευση για τη μελέτη τους και τυχόν κοινοβουλευτική παρέμβαση.



ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Σας γνωρίζουμε ότι από μέλος της Ένωσής μας ενημερωθήκαμε ότι δεν του εγκρίθηκε η καταβολή των πάγιων Ημέρων Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) μηνός Αυγ και Σεπ 2012........διαβάστε  ΕΔΩ τη συνέχεια του εγγράφου.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ; ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ. ΟΠΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΓΓΠΣ ΚΑΙ  ΕΔΩ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟ)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στη σελίδα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.


1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία  και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

2. Υποβολή Αίτησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Στην αρχική οθόνη εισαγωγής ΕΔΩ συμπληρώνονται οι κωδικοί πρόσβασης που διαθέτετε για τη χρήση των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ΓΓΠΣ (TAXISnet).Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τον ΑΦΜ σας και τον Αριθμό Ειδοποίησης ενός από τα 5 τελευταία εκκαθαριστικά σημειώματα Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Μετά την επιτυχημένη σύνδεση εμφανίζονται οι κεντρικές επιλογές  της υπηρεσίας χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης: Για να μπείτε στην εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αίτησης, επιλέγετε το πλήκτρο οθόνης: Υποβολή/Διαχείριση Αιτησης
.
Εμφανίζεται η οθόνη που ακολουθεί με τις αιτήσεις που έχετε ήδη υποβάλει. Στην πρώτη σύνδεση, αυτή η οθόνη είναι κενή ως προς τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις.Για την εισαγωγή μιας νέας αίτησης, επιλέγετε το σχετικό πλήκτρο οθόνης για συμπλήρωση αίτησης .Εμφανίζεται η αρχική οθόνη της αίτησης, την οποία ο χρήστης πρέπει να μελετήσει και να αποδεχτεί την υπεύθυνη δήλωση ότι όλα τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στην αίτηση είναι αληθή. Εάν δεν ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής της αίτησης.Μετά την αποδοχή της υπεύθυνης δήλωσης ανοίγει η φόρμα για συμπλήρωση όλων των ζητούμενων πεδίων:
Στην πρώτη  ενότητα της φόρμας ζητείται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας του χρήστη. Με τη συμπλήρωση ενός  έγκυρου αριθμού παροχής, εμφανίζεται από κάτω η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη παροχή. Μετά συμπληρώνετε τα τετραγωνικά μέτρα των κυρίων χώρων της κύριας κατοικίας σας.Τον αριθμό παροχής μπορείτε να τον βρείτε  σε ένα λογαριαμό της ΔΕΗ . Πληκτρολογείτε μόνο τα πρώτα εννέα ψηφία του αριθμού παροχής χωρίς κενό μεταξύ τους.Σε περίπτωση που δοθεί λάθος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εμφανίζεται το ακόλουθο παράθυρο:Κατά την εισαγωγή των στοιχείων ελέγχεται αν ο Ταχυδρομικός Κώδικας της Διεύθυνσης  που αντιστοιχεί στον Αριθμό Παροχής της ΔΕΗ του χρήστη και του Κοινόχρηστου Ρολογιού που δηλώνει, ανήκουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή αλλιώς  εμφανίζεται μήνυμα λάθους και κοκκινίζουν τα πεδία εισαγωγής των Αριθμών Παροχής της ΔΕΗ.Σε περίπτωση που τα τετραγωνικά που δηλώνει ο χρήστης στη φόρμα είναι περισσότερα από αυτά που έχει δηλώσει στην κύρια κατοικία του στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος του Έτους 2011 εμφανίζεται  το παρακάτω μήνυμα :Τα τετραγωνικά μέτρα της οικιας στην αίτησή σας είναι περισσότερα από τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας σας στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Έτους 2011. Εάν αυτό είναι σωστό επιβεβαιώστε το παρακάτω. Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα στοιχεία της αίτησης είναι τα ακριβή.  ”που τον προτρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα των  στοιχείων που έχει εισάγει στη φόρμα.Το ίδιο ισχύει και όταν  από τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος του Έτους 2011προκύπτει ότι είναι φιλοξενούμενος. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα όπου ζητείται από το χρήστη να δηλώσει υπεύθυνα ότι  δεν είναι πλέον φιλοξενούμενος:“  Από τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Έτους 2011 προκύπτει ότι φιλοξενείσθε και δεν έχετε δικαίωμα επιδόματος. Εαν αυτό δεν ισχύει πλέον επιβεβαιώστε το παρακάτω Δηλώνω υπεύθυνα ότι δε φιλοξενούμαι πλέον.  ”Στην επόμενη ενότητα ζητούνται στοιχεία που αφορούν την κύρια κατοικία και συγκεκριμένα αν:

Γιατί η γνώση είναι δύναμη αντίστασης.Ενημερωτική εσπερίδα από το Σύνδεσμο αποφοίτων Σ.Σ.Α.Σ.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα της εσπερίδας.


Απάντηση ΑΝΕΑΕΔ σε ευχαριστήρια επιστολή ΥΕΘΑ με την ευκαιρία της ημερίδας της 2 Δεκ. 2012

Ο ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτόπουλος έστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή με την ευκαιρία της ημερίδας της 2 Δεκ. 2012 Δείτε τη εδώ

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την ημερίδας της 2 Δεκ. 2012 

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ της 9-12-2012

Τέλος τα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς


Εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. - συνεχίζω τη ζωή. Φωτογραφίες και βιντεο απο την ημεριδα του Α΄ΣΣ

Μήνυμα απο την ΕΣΠΕΘ για την οδήγηση, με την ευκαιρία των γιορτών που έρχονται: 
Πριν αναψετε τη μηχανη του ιχ, δεστε τη ζώνη σας, πριν ανεβειτε στη μοτοσικλέτα φορέστε κράνος γιατί δυστυχώς κάθε χρόνο οι στατιστικές είναι εκεί για να μας θυμίζουν τη θλιβερή πραγματικότητα. Η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, η παραβίαση φωτεινού σηματοδοτη, STOP και η χρήση κινητού κατά την οδήγηση ειδικά τωρα που ερχονται γιορτές και οι περισσότεροι μετακινούμαστε, είναι αιτίες σοβαρών τραυματισμών, αναπηριών και θανάτων.Φέρτε στο νου σας όλες τις πιθανές συνέπειες ενός τραγικού δυστυχήματος για σας ή για άλλους ανθρώπους και μην κάνετε λάθη ανωριμότητας ή υπερβολικής εμπιστοσύνης στις δυνατότητες  σας.

Δείτε παρακάτω Φωτογραφίες και βιντεο απο την ημεριδα του Α΄ΣΣ.''Εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. - συνεχίζω τη ζωή''
                                                                  Φωτογραφίες







Βιντεο απο το http://www.kozani.tv/
πηγή: http://www.kozani.tv/

Συζήτηση για ''Δυνατότητα μετάταξης ή απόσπασης προσωπικού των Ε.Δ.σε κενές θέσεις Φορέων του Δημοσίου, μετά από ορισμένα ή μη χρόνια υπηρεσίας και αφου εχουν εκπληρωθεί τα υποχρεωτικά χρόνια παραμονής στο στράτευμα

Διαβάζουμε στη σελιδα του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανοικτή Διακυβέρνηση ότι η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, προκειμένου να στελεχώσει τις υπηρεσίες της σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 123/2012 (ΦΕΚ 216/Α/05.11.2012) «Οργανισμός Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.)», προτίθεται να προβεί σε απόσπαση υπαλλήλων από το προσωπικό της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. κατά προτεραιότητα, όπως ορίζει η παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4013/2011 (ΦΕΚ 204/Α΄), καθώς και από τους φορείς του δημοσίου τομέα, όπως ορίζονται στις περιπτώσεις α και β της παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν. 1256/1982, και για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους να υποβάλουν αίτηση απόσπασής τους στη Γραμματεία τηςΗ διάρκεια της απόσπασης ορίζεται τριετής (3) με δυνατότητα ανανέωσης, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4013/2011.
Οι προς πλήρωση θέσεις κατανέμονται κατά κλάδο και ειδικότητα ως εξής:
Έξι (6) θέσεις του κλάδου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.
Δεκαεπτά (17) θέσεις Νομικών με γνώσεις στο δημόσιο ή/και στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
Εννιά (9) θέσεις Οικονομολόγων με γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις, χρηματοοικονομικά ή/και τη λογιστική (άριστη γνώση του γενικού λογιστικού σχεδίου και του δημόσιου λογιστικού σχεδίου, κατάρτιση ισολογισμού, τουλάχιστον τριετή εμπειρία σε μηχανογραφημένο λογιστήριο ή/και οικονομική υπηρεσία).
Τέσσερις (4) θέσεις Επιστημόνων Πληροφορικής με γνώσεις σε software, hardware, δίκτυα, γνώσεις τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, καθώς και γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις.
Μία (1) θέση Χημικού με γνώσεις στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Στατιστικολόγων με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Βιολόγων – Βιοχημικών με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Δύο (2) θέσεις Φαρμακοποιών με γνώση στις δημόσιες συμβάσεις.
Τέσσερις (4) θέσεις ΤΕ Πληροφορικής με γνώσεις σε software, hardware, δίκτυα, δημιουργία ιστοσελίδας, γνώσεις τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων.
Πέντε (5) θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού με γνώση στο γενικό λογιστικό σχέδιο ή/και στο δημόσιο λογιστικό.
Δύο (2) θέσεις ΔΕ Διοικητικών – Γραμματέων.
Δύο (2) θέσεις ΥΕ Επιμελητών.

Έχουμε ακούσει κατα καιρους απαξιωτικους χαρακτηρισμους για την εργασία μας. Επίσης τα τελευταια δυομιση χρονια δεχτηκαμε καταιγισμο μειωσεων στο μισθολογιο μας και επιπλέον δεν ενταχθηκαμε στο ενιαιο μισθολογιο. Η αποζημιωση της υπερωριακης εργασιας με θεσμοθετημενη αμοιβη δεν γινόταν ποτε ως σημερα (ενδεχεται αυτο να αλλαξει και αυτο λογω της μεγαλης προσπαθειας που γινεται μεσα απο τις ενωσεις). 



Ισως εφτασε και η ωρα να προβληματιστούμε και να δουμε τι στρατο θέλουμε, τι ηλικιας (υποχρεωτικη παραμονη 40 ετων με τις οποιες δυσκολιες, λογω ηλικιας, για συμμετοχη σε ασκησεις κ.λ.π). Αρκετό προσωπικό μεγαλύτερης ηλικίας απο 25 χρονια υπηρεσίας και ανω σκέπτεται την αποστρατεία είτε λόγω μεταθέσεως σε μια οικονομικά ασύμφορη περιοχή, είτε λόγω του ότι έχουν παιδιά σε ηλικία φοίτησης, καθως δυσκολα μπορει να ανταποκριθει στην καθημερινοτητα του.

                                                             ΠΡΟΤΑΣΗ

Η ΕΣΠΕΘ θετει σε διαβουλευση-συζήτηση το  θέμα΄ ''Παροχή δυνατοτητας μεταταξης ή αποσπασης του στρατιωτικού προσωπικού σε κενές θεσείς Φορέων του Δημοσίου, μετα απο ορισμένα ή μη χρονια υπηρεσιας και αφου εχουν εκπληρωθει τα υποχρεωτικά χρονια παραμονης στο στρατευμα (για αποφοιτους στρατιωτικων σχολών 4 ετους φοιτησης ειναι 8 ετη) και ζητάει απο μέλη και μη της ενώσεως μας για  υποβολή αποψεων-προτασεων σας στο natsioulas.ilias@gmail.com. 

Στη δεξια στηλη της σελίδας espeth.blogspot.gr μπορείτε να μας πείτε την άποψη σας με το αν ''Επιθυμείτε να υπάρχει η δυνατότητα και στο προσωπικό των Ε.Δ να καλύπτει κενές θέσεις Φορεών του Δημοσίου που προκηρύσσονται, με μετάταξη ή απόσπαση;''

Επιπρόσθετα ως πρόταση θα ήταν να ερωτηθούν για το ανωτέρω θεμα, μέσω της υπηρεσίας,  τα στελεχη των ΕΔ και να απαντήσουν για επιθυμία ή μη.

Ενδεικτικα ως ενα προσχεδιο (ορισμενοι αξονες που μπορεί να κινηθεί η πρόταση) αυτης της προτασης που σας θετει η ΕΣΠΕ Θεσσαλιας σε διαβουλευση ειναι πχ,  

  • Το ΥΠΕΘΑ να ζητήσει από φορείς που ενδιαφέρονται για προσωπικό ποιες θέσεις και τι κριτήρια χρειάζονται ωστε να δημιουργήθει μια φόρμα με βαση δεδομένων, στην οποία θα μπαίνει το στέλεχος και θα μπορεί να επιλέγει την θεση που θελει να καλυψει. Ορισμένα κριτηρια για την παραπάνω προταση πχ ειναι:
  • Δυνατοτητα μεταταξης ή απόσπασης μετα τα 25 χρονια υπηρεσιας η πάνω από ένα όριο ηλικίας 45-50 ετών  
  • Καλυψη κενης θεσης, εαν ειναι σε τοπο συμφεροντων, (βαση των φρουρων δηλωσης)
  • Παραμονη στη θεση μεχρι τη συνταξιοδοτηση
  • Θεσεις με εδικοτητες που μπορουν να καλυφθουν ειναι πχ οδηγων, τεχνιτων, μηχανικων, οικονομικών, ελεγκτικων, πληροφορικης, ειδικοτητες διοικητικου, Διοικητικών – Γραμματέων κ.λ.π.
  • Μεταταξη με εξειδικευμενη εμπειρια για καλυτερη αξιοποιηση και επιτευξη αμεσων αποτελεσματων-στοχων στο νεο φορεα.( πχ Γενικος Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων)
  • Μισθος , ο αντιστοιχος που θα λάμβανε ο υπαλληλος δημοσίου που θα καλυπτε την ιδια θεση.
  • Καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού του Δημοσίου με την κινητικότητα υπάλληλων με εμπειρία για την κάλυψη κενών θέσεων και την μείωση του ΜΟ ηλικίας του στρατού.
  • Κ.Λ.Π
Ευχαριστουμε εκ των προτέρων για τις αποψεις-προτασεις σας.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας



                                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη Λάρισα, την 9η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 21.00΄, με φροντίδα και σχετική πρόσκληση του πλειοψηφούντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) της Ε.Σ.ΠΕ.Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του καταστατικού της, όπως αυτό αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 9-12-2012, Υπολοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα, συνήλθαν τα εκλεγέντα μέλη του ΔΣ προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα εκλέγοντας τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και τον Ταμία αυτού, με μυστική ψηφοφορία. 



Μετά τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και τη διενεργηθείσα ως άνω μυστική ψηφοφορία το ΔΣ της ΕΣΠΕΘ συγκροτείται σε σώμα ως εξής:



Νατσιούλας Ηλίας του Δημητρίου, ως Πρόεδρος

Γραμμένος Χρήστος του Αντωνίου, ως Αντιπρόεδρος,

Κούτσικος Δημήτριος του Χρήστου, ως Γεν. Γραμματέας,

Κουκουράβας Στέφανος του Ελευθέριου, ως αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας,

Σαντές Ανδρέας του Ευάγγελου, ως Ταμίας και

Βλαχοθανάσης Άγγελος του Νικολάου,

Ευθυμιόπουλος Ευθύμιος του Νικολάου,

Καρβούνης Ιωάννης του Γεωργίου και

Παπαϊωάννου Ιωάννης του Γεωργίου, ως μέλη.


                                                        Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Νατσιούλας
Υπολοχαγός (Ο)
6936773450, *715451



Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Κούτσικος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937449973,*788970

Ευχαριστήρια Επιστολή της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυναμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)


Ευχαριστήρια επιστολή του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ με αφορμή την συμμετοχή του προεδρου της ΕΣΠΕ Θεσσαλιας στην ημερίδα της 2 Δεκ. 2012 στην Αθήνα ''Η ζωή των στρατιωτικών μετά τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα και οι επιπτώσεις του στις Ένοπλες Δυνάμεις.  Τρόποι αντίδρασης",

...........''ο ενιαίος,  μαζικός αγώνας μέσα από τα σωματεία μας, μπορεί να ξαναφέρει πίσω τους κλεμμένους καρπούς των κόπων μας''



Αίτηση Χορήγησης Μηνιαίων Παγίων Οδοιπορικών Εξόδων

«Δειν τοις ίσοις ίσον είναι»
Το ίσο πρέπει να απονέμεται στους ίσους
Αριστοτέλης

1. Σας αναφέρω ότι, σύμφωνα με το (α) σχετικό, με διαταγή κάθε μήνα, εγκρίνεται η καταβολή των ………….. (5) παγίων Ημερών Εκτός Έδρας (ΗΕΕ), καθώς και αυτών του Έβρου – Νήσων (6), όπως αυτές καθορίζονται στο (β) όμοιο.

2. Περαιτέρω με το (γ) σχετικό, που αφορά στο πολιτικό προσωπικό που δικαιούται την καταβολή των Ημερών Εκτός Έδρας, καθορίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα διαλαμβανόμενα στο (δ) όμοιο, δηλαδή δικαιούχοι των ως άνω ΗΕΕ είναι και οι υπάλληλοι που τελούν σε θεσμοθετημένη άδεια (όπως κανονική αναρρωτική, κυήσεως, λοχείας ειδική, εκπαιδευτική, συνδικαλιστική κ.λ.π.) καθώς και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα ένεκα νόσου, σε αντίθεση με το στρατιωτικό προσωπικό που δεν τα δικαιούται..............ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να κατεβάσετε την αναφόρα.

Η διαταγή του ΓΕΣ για τις Αποδοχές του Στρατιωτικού Προσωπικού

 Η διαταγή του ΓΕΣ για τις Αποδοχές του  Στρατιωτικού Προσωπικού.  Για να δείτε τη διαταγή  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και να κατεβάσετε τη διαταγή.

Ανάδειξη ΔΣ και ΕΕ της Ε.Σ.ΠΕ.Θεσσαλίας, κατά τις αρχαιρεσίες της 09-12-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ε.Σ.ΠΕ.Θ.)

Γνωρίζεται ότι κατά τις αρχαιρεσίες, που έλαβαν χώρα την 9η Δεκεμβρίου 2012, για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας εξελέγησαν, κατ΄ αλφαβητική σειρά, οι κάτωθι και για τα παρακάτω όργανα:

Για το ΔΣ (τακτικοί)
Βλαχοθανάσης Άγγελος του Νικολάου
Γραμμένος Χρήστος του Αντωνίου
Ευθυμιόπουλος Ευθύμιος του Νικολάου
Καρβούνης Ιωάννης του Γεωργίου
Κουκουράβας Στέφανος του Ελευθέριου
Κούτσικος Δημήτριος του Χρήστου
Νατσιούλας Ηλίας του Δημητρίου
Παπαϊωάννου Ιωάννης  του Γεωργίου
Σαντές Ανδρέας του Ευάγγελου

Για το ΔΣ (αναπληρωματικοί)
Παπαδούλης Κωνσταντίνος του Θωμά
Χαντζής Απόστολος του Σωκράτη
Ψύρρα Καλλιόπη του Θεόδωρου

 Για την ΕΕ (τακτικοί)
Σαριγιαννίδης Χαρίτων του Γεωργίου
Σφήκα Ολυμπία του Γρηγορίου
Τσακόγιας Κωνσταντίνος Του Σπυρίδων

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών της διοίκησης της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ της προσωρινής ΔΕ της ΕΣΠΕΘ

Προς τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας


Σας γνωρίζεται, όπως άλλωστε έχετε ενημερωθεί, ότι την Κυριακή 9-12-2012 και ώρα 12.00΄ - 15.00΄ σε χώρο στο SUPER BOWL (Οδός Βόλου, στη διασταύρωση με παλαιά εθνική, Λάρισα) θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στρατιωτικές Λέσχες Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο κατ' όνομα;


Aπό την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Λάρισας

Διαβάζουμε εδώ "Σύμφωνα με εντολή του ΓΕΕΘΑ Φ900/28 Νοε12, καθορίζεται ότι όλες οι Λέσχες των Ε.Δ θεωρούνται πάντα διακλαδικές και επιτρέπεται σε όλα τα Στελέχη και των 3 κλάδων Ε.Ε. και Ε.Α. να έχουν πρόσβαση οπουδήποτε στην Ελληνική Επικράτεια. Στις Λέσχες του Π.Ν. όπου υπάρχει κατηγοριοποίηση Αξιωματικών-Υπαξιωματικών, θα πρέπει να γίνεται ανάλογη χρήση από τα λοιπά Στελέχη των Ε.Δ.", εδώ "Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου επιτρέπεται.................................................................................................................................................................ΣΧΟΛΙΟ: Να συμπεράνουμε ότι: (1) Αυξήθηκε το προσωπικό των Λεσχών, αφού αυτές λειτουργούσαν οριακά. (2) Καταργήθηκαν οι κρατήσεις (όσο μικρές κι αν ήταν) των εν ενεργεία στελεχών από το μισθό τους, ειδάλλως γι' ακόμα μια φορά θα νοιώσουν ως ....Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

Συγκριτικός πίνακας για αμοιβές και οδοιπορικά στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού τα έτη 2012 και 2013

Η ΕΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σύγκρινε την κατανομή  Πιστώσεων του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Οικονομικού Έτους  2012 και 2013, όπως αυτή αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Παρακάτω σε πίνακα φαίνεται  τα ποσά που προβλέφθηκαν ενδεικτικά για 5 βασικές ομάδες (μισθοί πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού, πρόσθετες παροχές, μετακινήσεις) . Επιπλέον για την ομάδα 0700 προχωρήσαμε και σε επιμέρους ανάλυση 2 κωδικών αυτής της ομάδας, δηλαδή του ΚΑΕ 0711 που μέσα σε αυτών τον ΚΑΕ καλύπτονται και τα πάγια οδοιπορικά, αλλά και του ΚΑΕ 0712 που αφορά ποσά για μεταθέσεις. 
Διαπιστώσεις: 

  1. Οι αμοιβές του πολιτικού προσωπικού (ομάδα 0200) εμφανίζουν για το 2013 αύξηση σε ποσοστό 1,41%.
  2. Οι αμοιβές του στρατιωτικού προσωπικού (ομάδα 0400) εμφανίζουν για το 2013 μείωση σε ποσοστό 14,24%.
  3. Η πληρωμή των μετακινήσεων γενικά (ομάδα 0700) εμφανίζει για το 2013 μείωση σε ποσοστό 71,08%.
  4. Η πληρωμή των μετακινήσεων του ΚΑΕ  0711 (ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ) εμφανίζει για το 2013 μείωση σε ποσοστό 78,32%.
  5. Η πληρωμή των μεταθέσεων ΚΑΕ 0712 εμφανίζει για το 2013 αύξηση σε ποσοστό 46,44%. ***Όμως εδώ το καλοκαίρι του 2012 έγινε μεταφορά πιστώσεων από άλλους ΚΑΕ περίπου 4 εκατ για να καλυφθούν οι μεταθέσεις 2012.
  6. Το γενικό σύνολο αφορά όλους τους ΚΑΕ του προϋπολογισμού  ακόμη και αυτούς που δεν φαίνονται στον παρακάτω πίνακα



KATANOMH ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟY ΥΠΕΘΑ ΕΤΟΥΣ 2012 ΚΑΙ 2013
KAE
ΟΝΟΜΑΣΙΑ
2012
2013
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΠΟΣΟΣΤΟ
Ο000
Πληρωμές για υπηρεσίες
   2.612.627.000 €
   2.130.315.000 €
- 482.312.000 €
-18,46%
Ο200
Αμοιβές πολιτικών υπαλλήλων (τακτικοί & Ι.Δ.Α.Χ)
       183.766.000 €
      186.350.000
        2.584.000 €
1,41%
Ο300
Αμοιβές έκτακτων υπαλλήλων και ειδικών κατηγοριών
           7.964.000 €
 7.187.000 €
-          777.000 €
-9,76%
Ο400
Αμοιβές στρατιωτικών γενικά, οργάνων
 ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ., Π.Σ. &Αγροφυλακής
   1.947.970.000 €
   1.670.635.000 €
- 277.335.000 €
-14,24%
Ο500
Πρόσθετες και παρεπόμενες παροχές
         63.190.000 €
        42.876.000 €
-    20.314.000 €
-32,15%
Ο700
Πληρωμές για μετακινήσεις
       217.078.000 €
        62.780.000 €
- 154.298.000 €
-71,08%
Ο711
Έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό μόνιμου προσωπικού τακτικοί -
       188.015.000 €
        40.755.000 €
- 147.260.000 €
-78,32%
Ο712
Έξοδα μετάθεσης***
         10.766.000 €
        15.766.000 €
        5.000.000 €
46,44%







ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ OΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΕ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ
   4.115.000.000 €
   3.360.583.000 €
- 754.417.000 €
-18,33%