Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή για μη καταβολή παγιων ΗΕΕ σε στρατιωτικό προσωπικό, κατόπιν εγγράφου της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας

Γνωρίζουμε στα μέλη μας ότι κατατέθηκε στην βουλή η Υπ αριθμ 2206/15-01-2013 Αναφορά του Βουλευτή Νικόλαου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  με θέμα  τη μη καταβολή στο γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό των Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας όταν βρίσκεται σε άδεια κυήσεως εν αντιθέση με το πολιτικό προσωπικό που καταβάλλονται όταν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση. 
Η αναφορά που κατατέθηκε είναι κατόπιν εγγράφου της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας που ζητούσαμε να μάθουμε για ποιους λόγους εδώ και 7 χρόνια εφαρμόζονται διαφορετικοί όροι μεταξύ στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ ώς προς την καταβολή Παγίων Οδοιπορικών.
Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας θέλει να καταδείξει με αυτό τον τρόπο ότι αυτά τα Πάγια οδοιπορικά επέχουν τη μορφή επιδόματος, καθώς δίνονται τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό προσωπικό. Το τελευταίο δε προσωπικό από Νοε 2011 έχει ενταχθεί σε Ενιαίο Μισθολόγιο και για οποιαδήποτε ώρα εργασίας πέραν του 40ωρου  λαμβάνει  υπερωριακή αμοιβή ημέρας και νύχτας, πράγμα που έγινε στο τέλος του 2012. 
Τυχόν περικοπή των παγίων οδοιπορικών στο στρατιωτικό προσωπικό πρέπει  κατ ελάχιστο να αντικατασταθεί με επίδομα αποζημίωσης της αμμισθή έως σήμερα υπερωριακής εργασίας. 
Η ΕΣΠΕΘ δεν έχει ως στόχο την καταβολή των παγίων οδοιπορικών στο στρατιωτικό προσωπικό που τελεί σε άδεια κυήσεως, όπως γίνεται δηλαδή στο πολιτικό προσωπικό έως σήμερα αλλά να αναδείξει το θέμα της διαφορετικής μας αντιμετώπισης.
Στην αναφορά που  κατατέθηκε από τον Βουλευτή συμπεριλαμβάνεται και έγγραφο του ΓΕΣ με απάντηση στο συνήγορο του πολίτη (κατέφυγε γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό όταν έλαβε αρνητική απάντηση από το ΓΕΣ για καταβολή των Παγιων ΗΕΕ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που καταβάλλονται στο πολιτικό προσωπικό), που αναφέρει ότι η καταβολή παγίων ΗΕΕ σε πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται σε άδεια κυήσως έχει καθοριστεί με διαταγή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ. Επιπλέον κατατέθηκε και η παραπάνω διαταγή του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, που ισχύει από το 2005Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την Αναφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.