Συνάντηση ΔΣ ΕΣΠΕΘ με τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


       Ο πρόεδρος  της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ ( Βλαχοθανάσης Άγγελος , Κουκουράβας Στέφανος, Κούτσικος Δημήτριος, Σαντές Ανδρέας) συνεχίζοντας την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην περιοχή της Θεσσαλίας συναντήθηκαν, την Παρασκευή 4 Ιαν 2013, με τον βουλευτή Τρικάλων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΝΔ) κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.
                Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στα Τρίκαλα και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.  Συζητήθηκε το ασφαλιστικό και τα έγγραφα με τα οποία ο ΣΥΣΜΕΔ ανέδειξε το  πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από άνιση μεταχείριση, από το νέο συνταξιοδοτικό νόμο, προς τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 αποκόπτωντας από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, στην οποία μέχρι πρότινος συμπεριλαμβάνονταν όσοι κατετάγησαν από 1-1-1984 έως 31-12-1992.
                Για το ίδιο θέμα και η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας με έγγραφο της από 7 Δεκ 2012 ζητούσε ενημέρωση για το εάν έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου για  προσθήκη τροπολογίας στο Ν.3865/2010.
Επ αυτού του θέματος η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας είναι ικανοποιημένη από την υπ αριθμ  2079/20-12-2012 αναφορά (με συνημμένο το έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ) προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας που έχει καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας (τον οποίο ευχαριστούμε) και με την οποία επισημαίνει  την ανάγκη τροποποίησης του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου των στρατιωτικών.(Δείτε εδώ την αναφορά)
Για την κατηγορία των νέων ασφαλισμένων, δηλαδή των κατεταγέντων μετά την 1-1-1993 που απαιτούνται 40 χρόνια υπηρεσίας για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας θα επανέλθει με προτάσεις για υποχρεωτική μετάθεση σε φρουρά συμφερόντων μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας, καθώς καθίσταται δύσκολη η  ομαλή διαβίωση της οικογένειας όταν ο στρατιωτικός  για διάστημα 40 ετών υπηρεσίας μετατίθεται κάθε 2 με 3 χρόνια.
Πέραν των παραπάνω συζητήθηκε το καθεστώς των πάγιων οδοιπορικών που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας ως αντιστάθμισμα αντί αμοιβής, της εργασίας των στρατιωτικών για πέραν του 40ωρου και της πενθήμερης εργασίας αλλά και η εξέταση δυνατότητας από το αρμόδιο Υπουργείου Μεταφορών, για επέκταση/εφαρμογή και στο στρατιωτικό προσωπικό της νομοθεσίας που ισχύει στο αστυνομικό, πυροσβεστικό κλπ προσωπικό για δωρεάν ή με έκπτωση  κυκλοφορία με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία κατά τις μετακινήσεις του για εκτέλεση υπηρεσίας-μετάβασης προς την υπηρεσία και αντίστροφα. Η ανωτέρω κίνηση, κινείται μέσα σε εφικτά πλαίσια και εάν υιοθετηθεί, θα επιφέρει σημαντική οικονομική ανακούφιση στους συναδέλφους στρατιωτικούς.
Τέλος η ΕΣΠΕΘ μετέφερε τη δυσαρέσκεια  μας  αναφορικά με τις νέες μειώσεις στα ήδη πενιχρά εισοδήματά μας και ζητήθηκε η καταβολή προσπάθειας, αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών μας, μελλοντικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.