ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΓΕΛΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 ΑΠΡ 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/04/2013
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας  κ. Ηλία Νατσιούλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Χρήστο Γραμμένο, Ιωάννη Παπαϊωάννου, Ανδρέα Σαντέ, με αφορμή σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρης Γελαλής.
Συγκεκριμένα ο κ. Νατσιούλας ενημέρωσε το βουλευτή για τα παρακάτω θέματα:
  • Το επικείμενο νέο Ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Το ωράριο εργασίας με τη μη αποζημίωση υπερωριακής- νυκτερινής εργασίας.
  • Τη μη καταβολή των παγίων οδοιπορικών από τον Νοέμβριο του 2012, που είχαν καθιερωθεί εδώ και χρόνια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
  • Ζητήματα που απασχολούν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, οι μεταθέσεις, η παρακράτηση φόρου.
  • Η χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.
Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: «Η εκ νέου συρρίκνωση που έχουν υποστεί τα  εισοδήματα, το ¨ελαστικό¨ ωράριο εργασίας, η μη αποζημίωση των υπερωριών και των νυχτερινών, οι πιέσεις και η τρομοκρατία, τα μέτρα δίωξης απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα κεκτημένα του,  έχουν οδηγήσει στην αβεβαιότητα και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και έχουν  μετατρέψει τη διαβίωση σε μαρτύριο.
Η πρωτοφανής επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με τη μισθολογική συρρίκνωση, τη μείωση των συντάξεων και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, τη φοροεπιδρομή στα εισοδήματα τους, δεν κάνει διακρίσεις, βάζει στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους μαζί και τους στρατιωτικούς.
Τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνειδητοποιούν ότι λύση στα αιτήματα τους θα δοθεί μόνο αν διεκδικήσουν αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους συντονισμένη και ενταγμένη σε ένα ευρύτερο μέτωπο, κοινό με τους υπόλοιπους εργαζομένους και την κοινωνία στο σύνολο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.