Συνάντηση μελών ΔΣ ΕΣΠΕΘ με τον Βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, κ. Φίλιππο Σαχινίδη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) κ. Ηλίας Νατσιούλας και μέλη του ΔΣ (Δημήτριος Κούτσικος, Ανδρέας Σαντές, Στέφανος Κουκουράβας και Ιωάννης  Παπαϊωάννου) συνέχισαν τις επαφές με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κόμματων στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 11 Μαϊ 2013, συναντήθηκαν στη Λάρισα, με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, κ. Φίλιππο Σαχινίδη προκειμένου να του γίνει ενημέρωση με τα κύρια σημεία της δραστηριότητας της Ένωσης, αλλά και να συζητηθούν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό του γραφείο και η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Επιδόθηκε 9 σελίδων υπόμνημα με προτάσεις – σκέψεις – απόψεις και θέματα, που απασχολούν τους Έλληνες στρατιωτικούς,  για την προσπάθεια επίλυσής τους χωρίς κόστος και επιβάρυνση, προκειμένου στα πλαίσια της δίκαιης αντιμετώπισης των στρατιωτικών από την Ελληνική πολιτεία, της ισονομίας και της δικαιοσύνης που πρέπει να διακατέχει μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία, τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας, προωθηθούν κατά περίπτωση, και υιοθετηθούν στο σύνολό τους για εφαρμογή.

Τα θέματα που αναλύονται στο Υπόμνημα και συζητήθηκαν είναι για:   

1.    Μισθολόγιο
2.    Συλλογική έκφραση εν ενεργεία στρατιωτικών.
3.    Ωράριο εργασίας – αποζημίωση υπερωριών, νυκτερινών κλπ.
4.    Ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.
5.    Συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εν ενεργεία στρατιωτικών  στα ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων τους και των υπ΄ αυτών ειδικών λογαριασμών.
6.    Ελεύθερη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
7.   Καταβολή εφάπαξ βοηθήματος σε στρατιωτικούς θεσμού ΕΜΘ.
8.    Βαθμολογική εξέλιξη στρατιωτικών θεσμού ΕΜΘ.
9.    9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου – 3μηνη άδεια ανατροφής 3ου τέκνου και άνω.

 Επιπλέον επιδόθηκαν έγγραφα με ενέργειες της ΕΣΠΕΘ και απαντήσεις στο θέμα των πάγιων Οδοιπορικών.

Όλα τα παραπάνω θα επεξεργαστούν και θα προωθηθούν στον υπεύθυνο για τον τομέα της Εθνικής άμυνας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτριο Σαλτούρο, με τον οποίο υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Η Ένωση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα νόμιμα πλαίσια των δυνατοτήτων της, να συνεχίσει στην ανάδειξη των προβληματισμών των Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.