Δικαίωση '' Από το ΥΠΕΘΑ και τη ΓΕΣ/ΔΟΙ'' σε έγγραφο της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας με θέμα '' Μη καταβολή των Εξόδων Μετάθεσης απο τις αρμόδιες Υπηρεσίες Ελέγχου των Δικαιολογητικών''




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ σε συνέχεια της προηγούμενης (Δείτε τη εδώ)

 "Δύναμη μας η συμμετοχή σου"

Άλλη μια ηθική δικαίωση της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την επίτευξη των σκοπών ιδρύσεώς της.



Συγκεκριμένα το Υπ αριθμ 5/2012 έγγραφο μας αφορούσε σε «ενημέρωση από μέλη μας για την μη καταβολή, από τα αρμόδια όργανα ελέγχου των δαπανών και πληρωμής (μέσω Ελεγκτηρίων Δαπανών, Διευθύνσεων Οικονομικού κ.λ.π), της προβλεπόμενης αποζημίωσης των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης τους (μετακίνηση και εγκατάσταση) είτε όταν:



Μετατίθενται σε διπλανούς Νομούς ή περιοχές.



Αποστρατεύονται.



Τελούν σε αδείας κυήσεως.



Τελούν σε μακρά αναρρωτική άδεια.



λόγω του ότι το δικαιολογητικό που προσκόμιζαν ήταν μισθωτήριο θεωρημένο από την εφορία με «δωρεάν παραχώρηση οικίας» από συγγενικό πρόσωπο, όπως γονέων κλπ και θεωρείτο για την υπηρεσία ως φιλοξενία και η φιλοξενία δεν στοιχειοθετούσε την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων.»



Όπως αναφέρονταν στο έγγραφο μας «…… ουδεμία εξουσιοδοτική διάταξη εκ της ισχύουσας νομοθεσίας προκύπτει, αναφορικά με τη μη καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης προς τα διοικητικά όργανα και αφετέρου, για ακόμη μια φορά, καλούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί να συνδράμουν στη μείωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού και μάλιστα σε έξοδα που η ίδια η Πολιτεία (Υπηρεσία) οφείλει να παράσχει κατά τη μετακίνηση. Κατόπιν των ανωτέρω γεννιούνται εύλογα ερωτήματα και παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε για ποιους λόγους δεν εφαρμόζονται στο στρατιωτικό προσωπικό οι διατάξεις του ΠΔ 200/1993, σχετικά με την καταβολή των εξόδων μετάθεσης καθώς από την υπηρεσία δεν αμφισβητείται η πραγματική μετακίνηση και εγκατάσταση του στρατιωτικού στην νέα οικία.



Τ ι Α π ο φ α σ ί σ τ η κ ε:



Η Διεύθυνση Οικονομικού της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ με τη Φ.845/5/127404/Σ.295/15 Φεβ 2013 και η Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ, από λήψη της διαταγής Φ.845/16/685969/Σ.2360/22 Μαρ 2013 γνωρίζει ότι θα καταβάλλονται τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης στα στελέχη όταν προσκομίζουν επικυρωμένο από την εφορία φ/α συμβολαίου ενοικίασης οικίας με αναγραφή «δωρεάν παραχώρηση» από συγγενείς πρώτου βαθμού.»



Η ΕΣΠΕ Θεσσαλίας ενημερώνει επίσης τα μέλη μας που είτε προφορικώς, είτε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου των δικαιολογητικών, είτε και εγγράφως τους έχουν επιστραφεί τα δικαιολογητικά και δεν τους έχει δηλαδή καταβληθεί η προβλεπόμενη από το ΠΔ (Ισχύει το ΠΔ  από το 1993) αποζημίωση εξόδων μετάθεσης, με την παραπάνω αιτιολογία, να υποβάλλουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους (Είτε αφορούσαν τα έτη 2011, 2012 κλπ).



Μέλη μας που ζήτησαν την υποβοήθηση σε εκδήλωση νομικών ενεργειών καθώς και για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μαζί μας.



Τέλος παρακαλούμε για την ενημέρωση των στελεχών, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς και την στήριξη μέσω της συμμετοχής στην ένωσης μας, συμμετοχή η οποία για το ΔΣ της ΕΣΠΕ Θεσσαλίας αποτελεί «άτυπη» ηθική αναγνώριση-επιβράβευση και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίτευξη των σκοπών της ίδρυσης των Περιφερειακών Στρατιωτικών Ενώσεων των Εν ενεργεία στελεχών για την επίλυση των οποιοδήποτε προβλημάτων, μέσω εισηγήσεων και προτάσεων μας.



Στο επόμενο δε διάστημα, οι επιτροπές που έχουν καθοριστεί σε κάθε Νομό της Θεσσαλίας, μετά από επεξεργασία και συζήτηση διαφόρων επίκαιρων θεμάτων που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν, θα υποβάλλει εισηγήσεις και προτάσεις.



Σημειώνεται ότι για το Υπ αριθμ 5/2012 έιχε γίνει από το ΔΣ ενημέρωση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής μας και είχε κατατεθεί και ερώτηση στη βουλή για την μη καταβολή εξόδων μετάθεσης.Δείτε ΕΔΩ.

Γιατί θα γίνει καταβολή μόνο του επιδόματος Χριστουγέννων σε εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη; Το Επίδομα Πάσχα και αδείας δεν θα τους καταβληθεί;


Διαβάσαμε ΕΔΩ στη σελίδα της ΠΟΣ ΄΄κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), με σκοπό την ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν κυρίως τις συντάξεις των αποστράτων.  Από τα ερωτήματα που τέθηκαν και την ενημέρωση που έγινε, προέκυψαν οι παρακάτω πληροφορίες και στοιχεία:   α. Μετά τη μείωση της σύνταξης λόγω τροποποίησης των βασικών μισθών των εν ενεργεία συναδέλφων, έχει γίνει η επεξεργασία των συντάξεων προκειμένου να καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων σε όσους συνταξιούχους η σύνταξη τους έχει κατέλθει κάτω των 2.500 ευρώ και δικαιούνται δώρου, σε συνδυασμό με τις σχετικές  διατάξεις.΄΄
Aλλά και σε αναρτήσεις σε πολλές διαδικτυακές σελίδες γίνεται αναφορά μόνο για το επίδομα Χριστουγέννωνόπως ΕΔΩ στο REAL.GR ''Αναπάντεχο δώρο Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ επιστρέφει το κράτος σε περίπου 50.000 συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων....''

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας διερωτάται τι γίνεται με τα επιδόματα Πάσχα και Αδείας τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία συναδέλφων μας. Παρακάτω θα το εξηγήσουμε με 2 παραδείγματα γιατί ρωτάμε αλλά και μετά τα παραδείγματα θα αναφέρουμε τι λέει το άρθρο 3 του Ν.3845/2010 για αυτά τα επιδόματα.

Παράδειγμα για εν αποστρατεία συνάδελφο

Έστω στρατιωτικός συνταξιούχος που λάμβανε το 2012 ετησίως μεικτή σύνταξη 30.000€, δηλαδή οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές (12 μήνες) ήταν 2.500 ευρώ. Όταν καταβλήθηκαν τα επιδόματα Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων δεν τα δικαιούταν με βάση το εισόδημα του. Με τις αναδρομικές όμως μειώσεις από 1-8-2012 έστω ότι είχε απώλειες μεικτές συνολικά για το 2012, 1.000€. Σε αυτόν το συνταξιούχο θα καταβληθεί μόνο το επίδομα Χριστουγέννων; Γιατί να μην καταβληθεί και το επίδομα Πάσχα και το επίδομα αδείας αφού οι ετήσιες μεικτές αποδοχές του ήταν 29.000 ευρώ η σε 12 μηνη βάση 2.417€;


Παράδειγμα για εν ενεργεία συνάδελφο

Αντίστοιχα ένα παράδειγμα για ένα στέλεχος εν ενεργεία που λάμβανε το 2012 ετησίως μεικτές αποδοχές 36.000€, δηλαδή οι μηνιαίες  αποδοχές (12 μήνες) ήταν 3.000 ευρώ. Όταν καταβλήθηκαν τα επιδόματα Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων δεν τα δικαιούταν με βάση το εισόδημα του. Με τις αναδρομικές όμως μειώσεις από 1-8-2012 έστω ότι είχε απώλειες μεικτές συνολικά για το 2012, 1.200€. Σε αυτό το στέλεχος θα καταβληθεί μόνο το επίδομα Χριστουγέννων; Γιατί να μην καταβληθεί και το επίδομα Πάσχα και το επίδομα αδείας αφού οι ετήσιες μεικτές αποδοχές του ήταν 34.800 ευρώ η σε 12 μηνη βάση 2.900€;

Διαβάστε παρακάτω τι προβλέπει το άρθρο 3 του Ν.3845/2010 για την καταβολή του επιδόματος Πάσχα, αδείας και Χριστουγέννων τόσο για εν ενεργεία όσο και για εν αποστρατεία στελέχη. (Δείτε ΕΔΩ το Ν.3845/2010)

ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

«Τα επιδόµατα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη ….., για λειτουργούς, υπαλλήλους και µισθωτούς καθορίζονται ως εξής:
α) Το επίδοµα εορτών Χριστουγέννων σε πεντακόσια (500) ευρώ.
β) Το επίδοµα εορτών Πάσχα σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
γ) Το επίδοµα αδείας, σε διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
Τα παραπάνω επιδόµατα  καταβάλλονται εφόσον οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόµατα και αµοιβές, συµπεριλαµβανοµένων και αυτών  των επιδοµάτων, δεν υπερβαίνουν κατά µήνα, υπολογιζόµενες σε δωδεκάµηνη βάση, τα τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Αν µε την καταβολή των επιδοµάτων αυτών , οι πάσης  φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόµατα και αµοιβές υπερβαίνουν το ύψος αυτό, τα επιδόµατα αυτά  καταβάλλονται µέχρι του ορίου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, µε ανάλογη µείωσή τους.


ΓΙΑ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

 Τα επιδόµατα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδοµα αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη νόµου………. για τους συνταξιούχους  χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος έχει υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας του και το ύψος τους καθορίζεται ως εξής:
α) Το επίδοµα εορτών Χριστουγέννων, στο ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.
β) Το επίδοµα εορτών Πάσχα, στο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
γ) Το επίδοµα αδείας, στο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ.
 Τα παραπάνω επιδόµατα  δεν καταβάλλονται, εφόσον οι καταβαλλόµενες συντάξεις, συµπεριλαµβανοµένων και αυτών των επιδοµάτων , υπολογιζόµενες σε δωδεκάµηνη βάση υπερβαίνουν κατά µήνα, τα δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500) ευρώ. Αν µε την καταβολή των επιδοµάτων αυτών οι καταβαλλόµενες συντάξεις υπερβαίνουν το ύψος αυτό, τα επιδόµατα αυτά  καταβάλλονται µέχρι του ορίου των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ, µε ανάλογη µείωσή τους.

Αναλυτικά παραδείγματα υπάρχουν και στην ερμηνευτική εγκύκλιο του άρθρου αυτού που γίνεται μνεία για τα 36.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα κ.λ.π

Προτάσεις για την Διαδικασία Πληρωμής των Μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ


ΠΡΟΣ   :  Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων

 Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό ορίζεται η είσπραξη των μισθωμάτων ΣΟΑ-ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ να γίνεται από τις Υπηρεσίες Χρηματικού. Σε ορισμένες περιοχές η είσπραξη των μισθωμάτων γίνεται και από τους Διαχειριστές των ΣΟΑ.  

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πληρωμή των μισθωμάτων προϋποθέτει φυσική παρουσία των ενοικιαστών κάθε μήνα εντός ωραρίου στην έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού. Σε πολλές περιπτώσεις η οικία που διαμένουν τα στελέχη βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας Χρηματικού............Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του εγγράφου

Eγκρίθηκε η ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για ενημέρωση του προσωπικού επί των στοιχείων της μισθοδοσίας τους



Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι η στρατιωτική Ιεραρχία με αφορμή υποβληθείσες προτάσεις –ιδέες  στελεχών για ενημέρωση επί των στοιχείων της μισθοδοσίας  τους, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έχει εγκρίνει την ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής προκειμένου το προσωπικό να ενημερώνεται ατομικά για τις αποδοχές και τις κρατήσεις της μισθοδοσίας του. Αντικειμενικός σκοπός είναι την 1η Ιουλίου 2013 να διακοπεί η εκτύπωση και αποστολή μηνιαίων Αναλυτικών Φύλλων Μισθοδοσίας (Α.Φ.Μ.). Μέχρι την πλήρη κατάργηση των Α.Φ.Μ. όσοι επιθυμούν  μπορούν να λάβουν αντίγραφο του Α.Φ.Μ. τους καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για τα θέματα των αποδοχών τους, απευθυνόμενοι στα οικεία ΚΤΣ-ΚΤΕΘ. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ  πρόταση για ενημέρωση της μισθοδοσίας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

ΕΣΠΕ Στερεάς Ελλάδος:Ωράριο Εργασίας - Υπηρεσία Υπαξιωματικού Επόπτη Μαγειρείων

Σύμφωνα με το (β) σχετικό έχει καθιερωθεί η 40ωρη πενθήμερη εβδομαδιαίαεργασία, για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και τοστρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως άλλωστε ρυθμίστηκε με την (ε)ΥΑ, καθορίζοντας για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Σχολών, Κέντρων καιΜονάδων που διεξάγουν απογευματινή – νυχτερινή εκπαίδευση, ως ώρα έναρξηςεργασίας η 07:00 και ως ώρα λήξης η 14:30.....Διαβάστε ΕΔΩ το έγγραφο.

Τι προβλέπει το Επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο 2013-2016. Για να μην το ξεχνάμε.


Αλλαγή τραπεζικού-πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο κατατίθεται η μισθοδοσία. Διαδικασία και δικαιολογητικά που απαιτούνται.

        H Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει κατόπιν ερωτημάτων των μελών μας ότι οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν έχουν δικαίωμα και μπορούν να αλλάξουν το λογαριασμό που κατατίθεται η μισθοδοσία τους.
 

 Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που απαιτείται είναι άνοιγμα λογαριασμού σε νέο τραπεζικό ίδρυμα και υποβολή στο ΚΤΣ που υπάγεται-μισθοδοτείται ο στρατιωτικός:  


  1.  Μη Υπηρεσιακής αναφοράς, στην οποία θα αιτείται την αλλαγή του λογαριασμού μισθοδοσίας.
  2. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του νέου βιβλιαρίου όπου θα φαίνεται ο αριθμός ΙΒΑΝ και πρώτος δικαιούχος θα είναι ο στρατιωτικός.
 Μόλις υλοποιηθεί η μεταβολή (συνήθως μετα απο 2 μηνες περίπου) θα σταματήσει να κατατίθεται η μισθοδοσία στην παλαιά τράπεζα και αμεσα θα κατατίθεται η μισθοδοσία στη νέα τράπεζα. Δείτε ΕΔΩ κατάλογο με τις τράπεζες που δραστηροποιούνται-αν στην Ελλάδα και αναζητήστε τα προγράμματα μισθοδοσίας που προσφέρει η κάθε τράπεζα με υψηλά επιτόκια έναντι απλών λογαριασμών καταθέσεων για μεγαλύτερη απόδοση του μισθού.
        Υπενθυμίζουμε παρακάτω στο στρατιωτικό προσωπικό τις οδηγίες του Υ.Ο στην εγκύκλιο με αρ πρωτ. 2/57873/24-8-2010/ΓΕΝ.ΓΡΑΜ ΔΗΜΟΣ.ΠΟΛ./ΓΛΚ/Υ.Ο. με θέμα" Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των άρθρων 5 έως 20 της αριθμ. 2/37345/0004/4-6-2010 κυα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με την καταβολή των πάσης φύσεως αποδοχών, αμοιβών, αποζημιώσεων και απολαβών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής" επί του άρθρου 8 Πληρωμή μέσω τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων...... Οι πληρωμές των πάσης φύσεως αποδοχών και προσθέτων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών του προσωπικού πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν καθοριστεί με την αριθμ. 2020401/2513/0022/26-3-1997 (ΦΕΚ 241/Β΄) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά....Το προσωπικό οφείλει, εάν δεν έχει ήδη, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό τρεχούμενο ή ταμιευτηρίου, στην τράπεζα που επιθυμεί, στον οποίο θα πραγματοποιείται η κατάθεση των απολαβών του, προσκομίζοντας στην αρμόδια για την εκκαθάρισή τους υπηρεσία φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου του τραπεζικού λογαριασμού ή άλλου εγγράφου της τράπεζας (π.χ. αντίγραφο λογαριασμού) από το οποίο να προκύπτει σαφώς ο αριθμός IBAN, δεδομένου ότι καμία πληρωμή δεν θα διενεργείται με διαφορετικό τρόπο. Διευκρινίζεται ότι ο τραπεζικός λογαριασμός θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον μισθοδοτούμενο υπάλληλο, ενώ σε περίπτωση κοινού λογαριασμού, πρώτο όνομα πρέπει να είναι εκείνο του μισθοδοτούμενου.  Επισημαίνεται ότι ο μισθοδοτούμενος για οποιοδήποτε αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού οφείλει να ενημερώνει άμεσα την αρμόδια για την εκκαθάριση των απολαβών του υπηρεσία έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με την καταβολή αυτών.

Παράδοση -παραλαβή σε ΑΤΑ και ΣΤΡΑΤΙΑ. ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ. Θυμάται άλλες εποχές η Ένωση Συντακτών



Με επισημότητα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού κ. Δημ. Ελευσινιώτη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχ. Κωσταράκου, αλλά και των αρχηγών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν χθες οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης - παραλαβής στους δύο μεγάλους σχηματισμούς της Λάρισας και της χώρας και συγκεκριμένα σε 1η Στρατιά και ΑΤΑ. Οι εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι θεωρούνται καθαρά εθιμοτυπικές, έλαβαν χώρα κάτω από πρωτόγνωρα για τα τέτοιου είδους τελετές μέτρα ασφαλείας, ενώ απαγορεύτηκε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η κάλυψή τους με κάμερες, φωτογραφίες και ήχο!..........
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΗΧΟΥ

Θυμάται άλλες εποχές η Ένωση Συντακτών

H Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, ανακοίνωσε χθες τα εξής: «Πρωτόγνωρη, άκομψη και τουλάχιστον προσβλητική για τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ η απόφαση της 1ης Στρατιάς να μην επιτρέψει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Στρατιάς τη «χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου», από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούσαν να παραστούν. Στο σχετικό δελτίο Τύπου που απέστειλε το Επιτελικό Γραφείο του Δ/τού της 1ης Στρατιάς αναφέρεται: 
«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της 1ης Στρατιάς δεν θα επιτραπεί η χρήση μηχανημάτων λήψεως εικόνας και ήχου, από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επιθυμούν να παραστούν, καθόσον ολόκληρη η τελετή θα καλυφθεί τηλεοπτικά από συνεργείο του Γραφείου Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αμέσως μετά το πέρας της τελετής θα διανεμηθεί οπτικοαουστικό υλικό σε όλους τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. από τον υπεύθυνο ενημέρωσης του ΥΕΘΑ κ. Λεωνίδα Μακρή». H τακτική που επιλέγει η 1η Στρατιά παραπέμπει σε άλλες εποχές. Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, γνωρίζουν πολύ καλά να ασκούν το λειτούργημά τους και να καλύπτουν δημοσιογραφικά το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Ο νέος διοικητής της Στρατιάς και η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ας επανεξετάσουν το θέμα καθώς προκύπτει μείζον θέμα ελευθεροτυπίας και δημοκρατίας. Και όλα αυτά την περίοδο που υπουργός Άμυνας είναι ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος ο οποίος άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου επί σειρά ετών».


πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της 20 Μαρ 2013


Η οργή των εν ενεργεία στρατιωτικών

Στην εκπομπή του Γ. Τράγκα στο ΣΚΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ" τη 18-3-2013

Ο Πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ Ανχης (ΣΔΓ) κ. Τσουκαράκης Ανέστης και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.ΠΕ.Σ.Ε. Υπλγος (ΠΒ) κ. Μαστρογιαννάκης Χρήστος μιλούν, έξω απο τα δόντια,  για την κρίση, τις επιπτώσεις της και το σχέδιο που ως κύριο στόχο έχει την αποσταθεροποίηση των Ε.Δ. δια μέσω της εξαθλίωσης τους.


 

Δικαστική διεκδίκηση για νυκτερινά - εξαιρέσιμα - αργίες - ασκήσεις κλπ

Για περισσότερα τυπώστε και διαβάστε τα κάτωθι, όπως απεστάλησαν στο Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, από το δικηγόρο Αθηνών, κ. Βασίλη Κοντό: 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΘ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΤΟΥ Ν.3865/2010


ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΨΗ ΧΡΟΝΟΣ ΩΣ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ. (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 3ο ΣΤΑΔΙΟ)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.3865/2010 ρυθμίζεται, μεταξύ των άλλων, η αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας, ως χρόνου πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας των:          

o       Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ., που διανύθηκε από την ημερομηνία κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και μέχρι την ένταξή τους στο θεσμό των Ε.Μ.Θ., για τον οποίο ασφαλίσθηκαν στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ. Στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται και ο χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ, των ΕΜΘ οι οποίοι κατετάγησαν μετά την 1-1-1993 (νέοι ασφαλισμένοι).

o       Ανακαταταγμένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διάρκειας, οι οποίοι ανανέωσαν την παραμονή τους στο Στράτευμα με βάση τις διατάξεις του Ν. 1680/1987, για το χρονικό διάστημα που ασφαλίσθηκαν στο ΙΚΑ − ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ.

o       Στελεχών της πρώτης παραγράφου, οι οποίοι μετά την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις αυτές κατατάχθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας ή το Πυροσβεστικό Σώμα ή διορίστηκαν στο Δημόσιο.

o       Η αναγνώριση του ως άνω χρόνου υπηρεσίας γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ − ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα θα αποδοθούν στα αρμόδια ασφαλιστικά Ταμεία (Δημόσιο – ΜΤΣ) εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σε αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (1ο ΣΤΑΔΙΟ)

o       Οι ΕΜΘ και οι Ανακαταταγμένοι Έφεδροι Αξιωματικοί Μακράς Διάρκειας (οι οποίοι βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία μετά την 21 Ιουλίου 2010):

§         Ειχαν υποβάλει έως 11 Οκτωβρίου 2010, στα αρμόδια Ταμεία που τηρούν τους μισθολογικούς τους φακέλους, αίτηση αναγνώρισης. Οι ΟΠΥ ή ΕΠΥ οι οποίοι μετά την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις αυτές κατατάχθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας ή το Πυροσβεστικό Σώμα ή διορίστηκαν στο Δημόσιο, έπρεπε να απευθυνθούν στο πλησιέστερο Ταμείο στο Φορέα ή Υπηρεσία που υπηρετούν.

§         Επισύναπταν επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της καρτέλας ενσήμων ΙΚΑ  ή επικυρωμένο μηχανογραφικό δελτίο ΙΚΑ  ή και τα δύο όπου απαιτείται, καθώς και πρωτότυπο Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου.

o       Τα Ταμεία,  εκδίδανε Βεβαιώσεις Καταβολής Ασφαλιστικών Εισφορών στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, για το χρόνο ασφάλισης στο ΙΚΑ. Στη συνέχεια τις επισύναπταν στις αντίστοιχες αιτήσεις και τις διαβιβάζαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  καθώς και στο ΜΤΣ.

o       Ακολούθως, με μέριμνα του ΓΛΚ, θα εκδοθεί ατομική πράξη αναγνώρισης χρόνου πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, η οποία θα αποσταλεί στη διεύθυνση κατοικίας του κάθε ενδιαφερόμενου, με κοινοποίηση στην υπηρεσία αποστολής των δικαιολογητικών. Η πράξη αυτή πρέπει να τηρηθεί από τον ενδιαφερόμενο, καθόσον αποτελεί δικαιολογητικό συνταξιοδότησης, κατά την έξοδό του από την ενεργό υπηρεσία.

o       Στις περιπτώσεις απώλειας ενσήμων, για οποιαδήποτε αιτία, πρέπει οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, σε συνεργασία με τα ΚΤΣ, ΚΤΕΘ και ΑΔΧ, να απευθυνθούν άμεσα στα κατά τόπους υποκαταστήματα των ΙΚΑ, για την παροχή οδηγιών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (2ο ΣΤΑΔΙΟ)
            ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Στη συνέχεια  κατόπιν της  εγκύκλιου του ΙΚΑ (Υπ’Αριθ.29/2011 Εγκύκλιος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/Γεν.Δνση Ασφ.Υπηρ) η αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας, των ΟΠΥ, ΕΠΥ, ΕΜΘ και των Αξκων Μακράς ανακατάταξης κατά τον οποίο ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ,  ως χρόνου πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας στο Δημόσιο,  θα γίνεται, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη των αρμόδιων (σύμφωνα με τον τόπο διαμονής των στρατιωτικών) υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στο ΙΚΑ − ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα θα αποδοθούν στην Υπηρεσία, εντός εξαμήνου από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης αναγνώρισης του Γενικού Λογιστηρίου, στα αρμόδια υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


o       Οι παραπάνω κατηγορίες στρατιωτικών  πρέπει να απευθυνθούν, στα κατά τόπους διαμονής (μόνιμης ή προσωρινής) υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να υποβάλλουν :

§         Αίτηση ακύρωσης του χρόνου ασφάλισης.

§         Αναγνωριστική Πράξη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και  Πρωτότυπα Παραστατικά Ασφάλισης (ΔΑΤΕ, ΑΔΕ, κλπ)

§         Υπεύθυνη δήλωση  ότι για το αιτούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει πραγματοποιηθεί επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών.

o       Σε περίπτωση απώλειας των ασφαλιστικών βιβλιαρίων εκτός των παραπάνω θα πρέπει να συνυποβάλλουν:

§         Βεβαίωση του αρμόδιου Ταμείου για τις αποδοχές που έλαβαν καθώς και τις κρατήσεις ΙΚΑ εργοδότη και εργαζομένου που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί στα απωλεσθέντα ασφαλιστικά βιβλιάρια

§         Αντίγραφα των φύλλων μισθοδοσίας της εν λόγω περιόδου και Υπεύθυνη Δήλωση Απώλειας Ασφαλιστικού Βιβλιαρίου (ΥΔΑΑΒ) την οποία θα προμηθεύονται από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

o       Ακολούθως, με μέριμνα του ΙΚΑ και εφόσον ολοκληρωθεί ο σχετικός έλεγχος των προσκομιζόμενων στοιχείων, θα εκδοθεί ατομική πράξη ακύρωσης των ημερών εργασίας Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, και μεταφοράς των αντίστοιχων εισφορών εργοδότη και εργαζομένου στο Δημόσιο και στο ΜΤΣ, η οποία θα αποσταλεί στη διεύθυνση κατοικίας του κάθε ενδιαφερόμενου, με  κοινοποίηση  στα  αρμόδια  Ταμεία  και   στο ΓΕΣ.

  • Οι εν ενεργεία ενδιαφερόμενοι,  που θα λαμβάνουν τις ως άνω κοινοποιούμενες πράξεις του ΙΚΑ θα τις φυλάσσουν σε ειδικό φάκελο έως την ημερομηνία αποστρατείας τους οπότε και θα τις υποβάλλουν με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης.

  • Αντίθετα όσοι έχουν απολυθεί και επίκειται η συνταξιοδότηση τους θα τις αποστέλλουν απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (3ο ΣΤΑΔΙΟ)
o       Οι ενδιαφερόμενοι, αφού παραλάβουν, τις ατομικές πράξεις ακύρωσης από το ΙΚΑ, να απευθύνονται στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ έκδοσης της Αποφάσεως, ώστε να αναζητούν το διπλότυπο κατάθεσης των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στην ασφάλιση του Κλάδου Επικουρικής Συντάξεως ΕΤΕΑΜ και να το αποστέλλουν στο ΜΤΣ με ατομική τους αναφορά, μέσω της Μονάδας όπου υπηρετούν, επισυνάπτοντας συνημμένα την Απόφαση Ακυρώσεως του ΙΚΑ και ένα Αντίγραφο Φύλλου Μητρώου τους.

o       Το ΜΤΣ, αφού παραλαμβάνει τις Ατομικές πράξεις Ακυρώσεως του χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, καθώς και το διπλότυπο απόδοσης των εισφορών, τα καταχωρεί στο Ατομικό Φάκελου του Μετόχου και προβαίνει στην αναγνώριση του υπόψη χρόνου, ως χρόνου μετοχικής σχέσης με το Ταμείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κ.Λ.Π.) ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. 

ΣΥΣΜΕΔ: Ποιους ρωτάτε κυρίες και κύριοι Βουλευτές; Εσείς δεν τα ψηφίσατε;

Κυρίες και κύριοι βουλευτές.

Με τη υπ΄ αριθμ. πρωτ. 392/13-3-2013 ερώτησή σας στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την ημέρα που χιλιάδες εν ενεργεία και αποστρατεία συνάδελφοι στρατιωτικοί διαδηλώναμε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, αναδείξατε το πρόβλημα που επανειλημμένως ο Σύνδεσμός μας έχει επισημάνει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τις υφιστάμενες οικονομικές στρεβλώσεις, που δεν δικαιολογούνται και δεν είναι ανεκτές σε μια ευνομούμενη πολιτεία και οι οποίες πλήττουν το φρόνημα των Ελλήνων στρατιωτικών, πράγμα το οποίο οι πολιτικοί (όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε) οφείλατε και οφείλετε να αποτρέψετε εγκαίρως.

Επιπρόσθετα δε, και προς ενίσχυση των ανωτέρω επιβεβαιώσεών σας, αναφέρεστε και στις νέες περικοπές που επιμερίζονται με το ν. 4127/2013.

Ειλικρινά κυρίες και κύριοι βουλευτές, σας ερωτούμε:

Εσείς δεν ψηφίσατε όλες τις περικοπές; Εσείς δεν ψηφίσατε τις νέες όμοιες; Τι προσπαθείτε να πετύχετε με το ανωτέρω ερώτημά σας; Ποιους ρωτάτε; To ερώτημά σας μόνο ως ρητορική άσκηση αυτοκριτικής μπορεί να εξηγηθεί. Η μνήμη αποθηκεύει. Προ μηνών λοιδορούσατε τους βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης ότι δε διάβασαν αυτά που υπέγραψαν και καταδίκασαν τη Χώρα. Με την επερώτησή σας αποδεικνύετε ή ότι ...Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΓΗ:http://aeroporiapostratos.blogspot.gr: 51 βολευτές με ερώτησή τους (13/3) νοιάζονται για τους Στρατιωτικούς & τα Σ.Α. Ντροπή σας!!!

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ με τις δύο(2) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ μας!!!

Οι Στρατιωτικοί και οι Απόστρατοι ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ άλλη υποστήριξη από πολιτικάντηδες !!!
ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ άλλο δούλεμα!!!
ΔΕΝ μας αφορούν τα ΚΡΟΚΟΔΕΊΛΙΑ ΔΆΚΡΥΑ σας !!!
Η ΠΛΗΡΗΣ ΞΕΦΤΥΛΑ
51 βολευτές νοιάζονται και ρωτάνε για μας στη Βουλή τους Παναγιωτόπουλο-Στουρνάρα-Δένδια με ερώτηση:
Θέμα:

Επιπτώσεις των μισθολογικών περικοπών στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.......μα προχθές ΔΕΝ ΨΗΦΊΣΑΤΕ για μας τις απάνθρωπες περικοπές που μας επιβάλλετε για το 2013-2014;;;;;; Δεν σέβεστε ούτε τον ΒΕΤΕΡΆΝΟ συνάδελφό μας 99 χρονών;;;; ΝΤΡΟΠΉ!!!ΞΕΧΑΣΤΕ τις ΨΗΦΟΥΣ των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ε.ε. - ε.α.
και των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
μαζί με τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ μας!!!
ΞΕΧΑΣΤΕ τις ΨΗΦΟΥΣ των ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ε.ε. - ε.α.
και των ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
μαζί με τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ μας!!!

Καταθέτοντες:
Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης
Αντωνίου Βασιλείου Μαρία
Ασημακοπούλου Παναγιώτη Άννα-Μισέλ
Αυγενάκης Κωνσταντίνου Ελευθέριος
Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία - Θεοδώρα
Βεσυρόπουλος Φωτίου Απόστολος
Βλάχβεης Χρήστου Μενέλαος
Βλαχογιάννης Γεωργίου Ηλίας
Βογιατζής Γεωργίου Παύλος
Γεωργαντάς Παύλου Γεώργιος
Δερμεντζόπουλος Χρήστου Αλέξανδρος
Δήμας Σταύρου Χρίστος
Καραμανλή Αρκαδίου Άννα
Καράμπελας Δημητρίου Ιωάννης
Καρανάσιος Βασιλείου Ευθύμιος
Καρασμάνης Αθανασίου Γεώργιος
Κασαπίδης Δημοσθένη Γεώργιος
Κατσαφάδος Ιωάννη Κωνσταντίνος
Κέλλας Αχιλλέα Χρήστος
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης
Κικίλιας Παναγιώτη Βασίλειος
Κόλλιας Ταξιάρχου Κωνσταντίνος
Κόνσολας Νικία Εμμανουήλ
Κουκοδήμος Γεωργίου Κωνσταντίνος
Κουτσούμπας Βασιλείου Ανδρέας
Κοψαχείλης Αθανασίου Τιμολέων
Κυριαζίδης Τριαντάφυλλου Δημήτριος
Κωνσταντινίδης Γεωργίου Ευστάθιος
Κωνσταντόπουλος Λεωνίδα Γεώργιος
Λαμπρόπουλος Δημητρίου Ιωάννης
Λεονταρίδης Χρήστου Θεόφιλος
Μακρή Θεοδώρου Ευαγγέλου Ελένη
Μάνη-Παπαδημητρίου Ευαγγέλου ΄Αννα
Μαρίνος Σπυρίδωνος Ανδρέας
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)
Νταβλούρος Περικλή Αθανάσιος
Παπακώστα - Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη
Πασχαλίδης Αδάμ Ιωάννης
Σαμπαζιώτης Αθανασίου Δημήτρης
Σενετάκης Γεωργίου Μάξιμος
Σκόνδρα Κωνσταντίνου Ασημίνα
Σκρέκας Θεοδώρου Κωνσταντίνος
Σολδάτος Φωτίου Θεόδωρος
Σταμενίτης Ευαγγέλου Διονύσιος
Στύλιος Δημοσθένη Γεώργιος
Ταγαράς Χρήστου Νικόλαος
Ταμήλος Κωνσταντίνου Μιχαήλ
Τζαμτζής Συμεών Ιορδάνης (Δάνης)
Τσουμάνης Αχιλλέα Δημήτριος
Υψηλάντης Αναστασίου Βασίλειος - Νικόλαος
Χριστογιάννης Διονυσίου Δημήτριος

ΠΗΓΗ: http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2013/03/51-133.html

ONALERT.GR:Οι στρατιωτικοί ...αντέχουν, σύμφωνα με τον Α/ΓΕΣ,που "δεν νομίζει ότι είναι εξαθλιωμένοι"

“Δεν νομίζω ότι οι στρατιωτικοί έχουν φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης” . Αυτή την απάντηση έδωσε ο Α/ΓΕΣ στρτηγός Γκίνης, σε συνομιλία που είχε με συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ. Ο Α/ΓΕΣ ,παραδέχτηκε ότι “κάθε περικοπή δημιουργεί πρόβλημα”, αλλά όταν δημοσιογράφος του επισήμανε ότι “οι στρατιωτικοί έχουν φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης”, έδωσε την απάντηση που προαναφέραμε.....ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/Oi_stratiotikoi__antexoyn_symfona_me_ton_AGESpoy_den_nomizei_oti_einai_eksathliomenoi

Μελέτη με παραδείγματα με το ποσό του ΕΦΑΠΑΞ που δικαιούταν στελέχη κάθε μήνα, απο Νοε 2009 εως και Μαρ 2013.



Μελέτη του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα, προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μέλη μας απευθύνονται στην Ένωση και θέτουν ερωτήματα για το τι θα γίνει με το ΕΦΑΠΑΞ και τη σύνταξη στα επόμενα χρόνια και αν  πρέπει να φύγουν τώρα ή αργότερα όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Αυτονόητο ότι απαντήσεις σε αυτά τα θέματα δεν μπορούν να δοθούν από εμάς, αλλά υπάρχουν όπως διαβάζουμε και διαβαζετε διαβεβαιωσεις  για το τι επικειται στο μέλλον κ.λ.π. 

Εμείς το μόνο που μπορεί να κάνουμε είναι μέσα από μία μελέτη να δώσουμε μερικά παραδείγματα  για το πώς μεταβάλλονταν το ΕΦΑΠΑΞ που δικαιούταν ένα στέλεχος από τον Νοε του 2009 έως και το Μάρτιο του 2013 (κάθε μήνα). Να γυρίσουμε δηλαδή το χρόνο πισω και να δουμε τι προκύπτει σήμερα.

 Για την μελέτη χρησιμοποιήθηκε η ισχύουσα Νομοθεσία όπως:

1.   Ο Ν.3205/2003 με όλες τις τροποποιήσεις και μειωσεις που προήλθαν σε επιδόματα και βασικους μισθούς.
2.   Ο N.2838/2000 και ο Ν.3016/2002 για τις μισθολογικές προαγωγές.
3.  Ο τρόπος υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ που διαβάζουμε στη σελίδα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (πατήστε εδώ για να διαβάσετε) όπου το εφάπαξ βοήθημα ισούται με το άθροισμα του βασικού μισθού, του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (το μέγιστο ποσό που έλαβε ως εν ενεργεία ο μέτοχος), του επιδόματος ειδικής απασχόλησης, και ποσού 176 € για στρατιωτικούς μέχρι και τον διοικητικό βαθμό του Σχη και του επιδόματος θέσης υψηλής ευθύνης για στρατιωτικούς μέχρι από τον διοικητικό βαθμό του Ταξχου και άνω που έλαβε ο μέτοχος την ημέρα εξόδου του πολλαπλασιαζόμενου επί των αριθμό των ετών συμμετοχής του στο Ταμείο.   

Και θα δούμε παρακάτω σε 3 πίνακες πως μεταβάλλονταν κάθε μήνα το ΕΦΑΠΑΞ:

1.                  Έστω για ένα στέλεχος που έφερε το βαθμό του Συνταγματάρχη το Νοε του 2009 και είχε τότε 30 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσίας και το Μαρ 2013 έχει 33 και 6 μήνες υπηρεσίας.

2.                  Έστω για ένα στέλεχος που έφερε το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το Νοε του 2009 και είχε τότε 25 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσίας και το Μαρ 2013 έχει 28 και 6 μήνες υπηρεσίας.

3.              Έστω για ένα στέλεχος που έφερε το βαθμό του Υπολοχαγού το Νοε του 2009 και είχε τότε 25 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσίας και το Μαρ 2013 έχει 28 και 6 μήνες υπηρεσίας.

Σημειωση: τα ποσά στρογυλοποιηθηκαν στην ακέραια μονάδα.

 παράδειγμα 1ο
          Απ οτι φαίνεται απο το παραπάνω παράδειγμα μέτά από 41 μήνες το ΕΦΑΠΑΞ μειώθηκε κατα 8.464€. Εαν υπολογισθεί με αυτο που εκτιμούσε να πάρει τότε μειώθηκε κατά 20.301€. Και ΄τελος αν τα 107.122€ κατατιθονταν το Νοε του 2009 έστω σε ενα κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό με ενα μεσο επιτόκιο 3,5% (Τα επιτόκια αγγιξαν και το 6%) τότε μέσα σε 41 μήνες θα εισεπραττε από τοκους περίπου 12.810€ και το συνολικό ποσο το Μαρτιο του 2013 θα ήταν 107.122+12.810=119.932€ χίλια ευρώ πάνω από αυτα που εκτιμούσε οτι θα λάβει.

 Παράδειγμα 2ο

 Απ οτι φαίνεται απο το παραπάνω παράδειγμα μέτά από 41 μήνες το ΕΦΑΠΑΞ αυξήθηκε κατα 332€. Εαν υπολογισθεί με αυτο που εκτιμούσε να πάρει τότε μειώθηκε κατά 14.858€. Και ΄τελος αν τα 78.136€ κατατιθονταν το Νοε του 2009 έστω σε ενα κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό με ενα μεσο επιτόκιο 3,5% (Τα επιτόκια αγγιξαν και το 6%) τότε μέσα σε 41 μήνες θα εισεπραττε από τοκους περίπου 9.344€ και το συνολικό ποσο το Μαρτιο του 2013 θα ήταν 78.136+9.344=87.480€.
 Παράδειγμα3ο

 Απ οτι φαίνεται απο το παραπάνω παράδειγμα μέτά από 41 μήνες το ΕΦΑΠΑΞ αυξήθηκε κατα 4.975€. Εαν υπολογισθεί με αυτο που εκτιμούσε να πάρει τότε μειώθηκε κατά 8.786€. Και ΄τελος αν τα 62.099€ κατατιθονταν το Νοε του 2009 έστω σε ενα κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό με ενα μεσο επιτόκιο 3,5% (Τα επιτόκια αγγιξαν και το 6%) τότε μέσα σε 41 μήνες θα εισεπραττε από τοκους περίπου 7.426€ και το συνολικό ποσο το Μαρτιο του 2013 θα ήταν 62.099+7.426=69.525€.